Kullanıcı şikayetleri devam ediyor: Samsung Galaxy S8 kendi kendine kapanıyor

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Kırmızı ekran sorunundan sonra kullanıcılar bu kez de Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ın hiçbir sebep yokken kendi kendine kapanmasından şikayetçi.

Geçen hafta kullanıcılardan gelen şikayetler doğrultusunda Galaxy S8 ekranlarında "kırmızılaşma" sorunu olduğunu kabul eden Samsung, şimdi de yeni bir sorunla karşı karşıya. Birçok farklı kullanıcı, Galaxy S8 serisi telefonların herhangi bir sebep yokken kendiliğinden kapandığını ifade ediyor.

Kısa bir süre önce hem Samsung'un topluluk sayfalarında hem de sosyalmecralarda gündeme gelen bu sorun, kullanıcıların canını epey sıkmış durumda. Zira detaylı analiz yapan bazı kullanıcılar Galaxy S8 veya Galaxy S8+'ın 10 saat içinde beş ya da altı kez kendiliğinden kapandığını ifade ediyor.

Son birkaç gündür Reddit ve Samsung'un kendi destek sayfasına açılan başlıklar kullanıcıların Galaxy S8'deki "kendi kendine kapanma" sorunundan şikayetçi olduğunu gösteriyor.
Son birkaç gündür Reddit ve Samsung'un kendi destek sayfasına açılan başlıklar kullanıcıların Galaxy S8'deki "kendi kendine kapanma" sorunundan şikayetçi olduğunu gösteriyor.

Gerçekleştirilen çeşitli testler sonrasında bazı kişiler bu problemin microSD kartlardan kaynaklandığını söylüyor. Ancak microSD kartları çıkardıktan sonra deneme yapan ve yine aynı problemi yaşamaya devam eden kullanıcıların sayısı da azımsanacak seviyede değil. Dolayısıyla yalnızca microSD kartlara bağlı bir durum söz konusu olmadığı aşikar.

Samsung'dan önce çözüm üretmek için kolları sıvayan teknoloji guruları ise Galaxy S8'lerin güvenli modda sıfırdan kurulmasını öneriyor. Şu anda Güney Koreli şirketten konuyla alakalı herhangi bir bilgi yok. Ancak, kırmızı ekran sorunu için yayınlanacak olan güncelleştirmeyle birlikte bu hatanın da ortadan kalkması bekleniyor. Zira bu problemin yazılımsal olduğu biliniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >