Linkedin kullanıcıların verisini çalan hacker: Eğlence olsun diye yaptım

Linkedin Hacker
Linkedin Hacker

700 milyon Linkedin kullanıcısının verilerini çalarak satışa çıkaran hacker, saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Kendisini "Tom Liner" olarak isimlendiren hacker, Linkedin'e yönelik saldırıyı "eğlence olsun diye" yaptığını belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda Linkedin platformuna siber saldırı gerçekleşmişti. Saldırıda yaklaşık olarak 700 milyon Linkedin kullanıcısının verileri çalınarak satışa çıkartıldı. Saldırıyı gerçekleştiren Tom Liner lakaplı hacker, ilgili saldırı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Hacker, Linkedin kullanıcılarının verilerini yalnızca "eğlence olsun diye" çaldığını söylüyor. Üstelik bu verileri 5.000'er dolardan sattı.

Verileri çalan hacker tarafından yapılan açıklamalara göre çalınan veriler, birden çok kişiye satıldı. Bu satışlardan memnun olduğunu belirten bilgisayar korsanı, 700 milyon kullanıcının verisini satın alan kişiler için "mutlu müşteriler" diyor. Müşterilerinin bu verilerle ne yapacağına dair bir açıklamada bulunmayan hacker, çalınan verilerin kötü amaçlı bilgisayar korsanları tarafından kullanılıyor olabileceğini söylüyor.

Tom Liner'ın tek saldırısı, Linkedin değil. Aynı bilgisayar korsanı, Facebook'ta yaşanan bazı büyük veri sızıntılarının da baş aktörüymüş. Bu denli büyük veritabanını nasıl oluşturduğunu da anlatan hacker, Facebook'ta öğrenip kullandığı teknikleri Linkedin'de de yaptığını belirtiyor. Kendisine çok güvenen hacker, BBC'ye verdiği demeçte kendisini kimsenin bulamayacağını söyleyerek, görüşmeyi "iyi eğlenceler" sözüyle sonlandırdı...


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >