'Lord Voldemort' kimlikli Bitcoin dolandırıcısı tutuklandı

Voldemort kimlikli dolandırıcı, kimseyi ağına düşüremedi.
Voldemort kimlikli dolandırıcı, kimseyi ağına düşüremedi.

Dünya genelinde birçok farklı alanda faaliyet gösteren dolandırıcılara oldukça ilginç bir üye eklendi. Kendini Voldemort olarak tanıtan bir Bitcoin dolandırıcısı polis tarafından yakalandı…

Teknoloji çağının derinleşmesiyle birlikte internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklar da büyük bir hız ve garipliğe kavuştu. Son olarak, Myanmar vatandaşı bir sigorta temsilcisi olan Le Yin Myint, müşterilerine Harry Potter’ın ünlü kötü adamı Lord Voldemort olduğunu söyleyerek onları dolandırmaya çalıştı.

Voldemort, Harry Potter serisinin en özel karakterlerinden biri olarak nitelendiriliyor.
Voldemort, Harry Potter serisinin en özel karakterlerinden biri olarak nitelendiriliyor.

Le Yin Myint, müşterilerini Bitcoin ödemesi yapmamaları halinde, kendilerine zarar vermekle ve ailelerini ortadan kaldırmakla tehdit eden 36 yaşındaki adam, iletişimini de oldukça ‘eksantrik’ bir mail adresi üzerinden yapıyordu. Lord Voldemort'un yanlış yazılımı olan 'Lord Voldermort' adresiyle müşterilerine ulaşan ve toplamda 33 kişiyi dolandırmaya çalışan Yin Myint, çıkarıldığı mahkemece 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kimseyi dolandıramadı!

Enteresan dolandırıcının herhangi bir müşterisini ağına düşüremediğini de hatırlatalım. Oldukça enteresan fikri, Bitcoin sahipleri için herhangi bir ‘ürkütücülük’ barındırmamış olsa gerek. :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >