Mark Zuckerberg, Avrupa’da Facebook ve Instagram’ı kapatmakla tehdit etti

Meta
Meta

Meta, Instagram ve Facebook dahil İngiltere ve Avrupa'daki temel hizmetlerini kapatabilir. Şirket, kıtadan her yıl 6.8 milyar dolar kazanmasına rağmen, AB verilerini ABD sunucularında işleyemezse, Avrupa'da Facebook ve Instagram'ı kapatmakla tehdit ediyor.

Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, geçtiğimiz gün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu raporda dünyada gündem oluşturan ifadelere yer verdi. Şirket, Avrupa Birliği’nde geçerli olan ve Avrupalı vatandaşların verilerini korumayı hedefleyen Schrems II kararına ilişkin şikâyetlerini dile getirdi ve yeni bir düzenleme olmazsa Avrupa Birliği’nden çekilebileceğine işaret etti.

Şirketin AB’den çekiliriz tehdidine cevapsa bugün geldi. Avrupa Birliği’ne yönelik yapılan tehdit hakkında konuşan iki yetkili, bu tehditten hiç de etkilenmediklerini, hatta Meta’nın Instagram’ı ve Facebook’u Avrupa’dan çekmesinin iyi bile olabileceğini belirten açıklamalarda bulundu.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, yaptıkları açıklamada Avrupa’nın Facebook ve Instagram olmadan da gayet iyi durumda olacağını belirtti. Habeck, hacklendikten sonra 4 yıl boyunca Twitter ve Facebook kullanmadan yaşadığını, bu süreç boyunca hayatının muhteşem geçtiğini ifade etti.

Le Maire ise "Facebook olmadan hayatın çok güzel olduğunu ve Facebook olmadan çok iyi yaşayacağımızı söyleyebilirim. Dijital devler, Avrupa kıtasının direneceğini ve egemenliğini onaylayacağını anlamalı." ifadelerini kullandı. Öte yandan konu hakkında bir Meta sözcüsünden de yeni açıklama geldi.