Messenger'a muhteşem bir özellik geldi

Facebook'un Messenger'a kazandırdığı yeni özellik mesajlaşma uygulamalarını kıskandıracak cinsten.

Facebook, kullanıcıların uzun zamandır beklediği grup video sohbet özelliğini sonunda Messenger'a ekledi. Kullanıcı bir grup sohbetine girdiği zaman ya da yenisini başlattığı zaman kamera butonuna dokunarak video sohbetini başlatabilecek. Diğer kullanıcılar da video yayını yapanları görebilecekler.

Bazı problemler çıkabilir
Sohbete video ile katılmak isteyenlerin de aynı şekilde ekrandaki kamera ikonuna dokunmaları yeterli oluyor. Ancak grup video sohbetin kullanımı ve anlaşılması biraz karışık görünüyor. Sohbet grubundaki 50 kişi de video sohbete katılabilir ama mobil cihazların 50 kişinin ses ve video dosyalarını hem alması hem de bunlara veri göndermesi kolay iş değil.

Uygulama ekranda sadece 6 kişinin videosuna izin verebiliyor. Elbette bu 6 kişinin hepsi de aynı anda konuşmaya kalktığında, kiminin sesinin ekrana geleceği de ayrıca bir problem. Pratikte nasıl bir kulanım sunduğu, kullanıcıların deneyimleriyle belirlenecek.Yeni özellik bugünden itibaren yayına alındı. Kısa sürede tüm dünyadaki iOS ve Android Messenger uygulamaları güncellenmiş olacak.



Kaynak: Shiftdelete




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >