Microsoft'tan kapalı alanlar için navigasyon uygulaması: Path Guide

Path Guide
Path Guide

Microsoft, kapalı alanlarda Wi-Fi ve GPS bağlantısı olmadan çalışabilen Path Guide isimli yeni bir navigasyon uygulaması duyurdu.

Yandex,Google ya da Apple'ın mevcut yön bulma (navigasyon) uygulamaları, GPS teknolojisine bağlı olarak uydu sinyalleriyle birlikte çalışıyor ve dolayısıyla iç mekanlarda devre dışı kalıyor. İşte tam olarak bu noktada çözüm üretmek isteyen Microsoft, Wi-Fi ya da GPS bağlantısı olmaksızın çalışabilen özel bir navigasyon uygulaması hazırladı: Path Guide! Böylece akıllı telefon kullanıcılarının kapalı mekanlarda daha kolay yer / yön bulması amaçlanıyor. Peki ama Microsoft'un yeni navigasyon uygulaması hangi mantıkla çalışıyor?

Path Guide'in özellikle alışveriş merkezlerinde büyük kolaylık sağlaması bekleniyor.
Path Guide'in özellikle alışveriş merkezlerinde büyük kolaylık sağlaması bekleniyor.

Path Guide ile amaç bu uygulamayı en fazla kullanan kişileri bir araya getirip birçok farklı veri elde etmek. Böylece kullanıcılar esasında birbirlerinin yolunu aydınlatmış oluyor. Uygulamada yer alan "İz Bırak" seçeneğiyle birlikte diğer kullanıcılara yol gösterebiliyor; elbette buna ek olarak Yandex Navi'de olduğu gibi harita üzerine yazı ve uyarı ekleyebilmek de mümkün. Ancak Path Guide kullanıcı bazlı uyarıları biraz daha geliştirerek fotoğraf ve ses eklemeye de imkan tanıyor. Yani kullanıcılar harita uygulamasında istedikleri konuma fotoğraf ve ses eklenebiliyor.

Üstelik bu uygulama vasıtasıyla kapalı alanlarda adım sayısı da görüntülenebiliyor.
Üstelik bu uygulama vasıtasıyla kapalı alanlarda adım sayısı da görüntülenebiliyor.

Uygulama, akıllı telefonlardaki birçok farklı sensör sayesinde konum ölçümü yapıp, katedilen yolu analiz edebiliyor. Böylece daha sonrasında kullanıcılar doğru konumlar üzerinden verilere ulaşabiliyor. İlk olarak Android ekosistemi için yayınlanan Path Guide'in önümüzdeki süreçte iPhone kullanıcıları için de aktif hale getirilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >