Onlar artık yakın arkadaş: Netflix, T-Mobile üzerinden ücretsiz olarak kullanılabilecek

T-Mobile, Netflix içeriklerini ücretsiz olarak sunacak.
T-Mobile, Netflix içeriklerini ücretsiz olarak sunacak.

Mobil şebeke sağlayıcıların rekabeti, birçok firmayı yeni hamleler yapmak ve kullanıcılarına çeşitli promosyonlar sunmak noktasında sürekli olarak canlı tutuyor. T-Mobile’ın hamlesi, artan Netflix çılgınlığı düşünüldüğünde rakiplerini korkutacak gibi duruyor.

T-Mobile, mobil şebekeler içerisinde en fazla sayıda tarife ve avantaj paketlerine sahip şirket olarak değerlendirilebilir. T-Mobile’ın bu tarife ve promosyon çeşitliliği farklı kapıların açılmasını sağlamak konusunda da oldukça faydalı. T-Mobile, şimdi de Netflix üzerinden yeni bir promosyon hamlesinin peşinde. İki farklıT-Mobile hattına sahip kullanıcılar için tüm Netflix içerikleri eksiksiz biçimde ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Video ve mobil platformların hızla birleştiği bu dönemlerde T-Mobile’ın bu hamlesi ciddi anlamda ses getirmeyi başardı. AT&T’nin “Game of Thrones” ve Batman’li “Time Warner”ı satın alma kararının ardından HBO’yu da kablolu müşterilerine ücretsiz sunması T-Mobile’ı harekete geçiren en önemli gelişmeler olarak sıralanabilir.

Dünyanın en büyük üçüncü kablosuz bağlantı ağı olarak varlığını sürdüren T-Mobile, tıpkı Verizon ve AT&T gibi, kendi şovlarını ve filmlerini yaratmak yerine, tanınmış bir eğlence oyuncusuyla ortaklık kurmak istiyor. Netflix, ABD'de yaklaşık 52 milyon olan, dünyanın dört bir yanındaki 104 milyon abonesiyle dünyanın en büyük akışlı video sitelerinden biri olarak karşımızda. Bu büyüklük, T-Mobile’ın hamlesini daha anlamlı kılmak için yeterli bile denebilir.

T-Mobile, ücretsiz olarak sunacağı Netflix içerikleriyle birçok farklı kullanıcıda heyecan uyandırmayı başardı. Büyük ilgiyle takip edilen House of Cards,The Defenders, Daredevil, Narcos gibi dizilerin en yüksek görüntü ve ses kalitesiyle izlenebilir olmasıyla mutlu olan kullanıcıların yorumları, hamlenin ne kadar mantıklı olduğunu gözler önüne serer nitelikte. Bakalım Türkiye'de hangi mobil şebeke Netflix ile böyle bir anlaşma yapma yoluna gidecek, hep birlikte göreceğiz. Türkiye'de dizi çekme kararı alan ve ilk Türk dizisinde ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy'u izleyeceğimiz Netflix'e dair böyle bir hamlenin gerçekleşmesi şaşırtıcı olmayacaktır...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >