OPPO'dan 5. yıl dönümü hediyesi: 'ColorOS 6'

OPPO, dünya akıllı telefon pazarında kendine özel bir yer açmaya çalışıyor.
OPPO, dünya akıllı telefon pazarında kendine özel bir yer açmaya çalışıyor.

Pazar payını artırmak için modelleri çeşitlendirmeye devam eden Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, 5. yılına özel ColorOS arayüzünü kullanıcılarıyla tanıştırdı.

Çin’in yükselen teknoloji değerleri arasındaki varlığını sürdüren OPPO, kuruluşunun beşinci yıl dönümüne özel yepyeni bir ColorOS işletim sistemiyle kutlamaya hazırlanıyor. Gelişimini sürdüren akıllı telefon üreticisi, yeni kullanıcı arayüzü ColorOS 6.0’ı resmen açıkladı.

OPPO, ColorOS dışında şimdiye kadar 13 farklı büyük işletim sistemi güncellemesini 140 ülke ve bölgeden tam 250 milyon insana ulaştırdıklarını da ifade etti. Şimdiye kadar şirket, oyun performanslarını artırmak amacıyla HyperBoost özelliğiyle ColorOS 5.2.1 işletim sistemini çıkarmıştı.

OPPO cihazlar, kullanıcıların ciddi seviyede ilgisini çekmeyi başarıyor.
OPPO cihazlar, kullanıcıların ciddi seviyede ilgisini çekmeyi başarıyor.

Makul bir arayüzle buluşacağız

Özellik yönünden değerlendirildiğinde ColorOS 6.0, tekrar düzenlenmiş yazı ve ikonlarla yeni bir arayüzü vadediyor. Yeni arayüz kapsamında çerçevesiz ve daha parlak renklerin tercih edildiğini söyleyelim. Bu sayede, arayüz daha temiz ve başarılı bir görünüme ulaşabiliyor.

OPPO’nun yeni ColorOS 6.0 arayüzü, orijinal bir logoya sahip.
OPPO’nun yeni ColorOS 6.0 arayüzü, orijinal bir logoya sahip.

Yapay zeka ve makine öğrenimi bir arada

ColorOS 6.0 ayrıca, ‘OPPO Sans’ ismindeki oldukça yumuşak geçişli yazı fontuyla da alaka toplamayı başarıyor. ColorOS 6.0 yapay zeka ve makine öğrenimini de bünyesinde barındırıyor. Kullanıcının uygulama etkinliklerini takip etmeyi sağlayarak arka planda kullanımı tercih edilmeyen uygulamaları kapatmak yerine durdurarak performansa da katkı sağlamayı başarıyor. Bunun dışında, bir anda arka plandaki uygulamaların birine geçmek istendiğinde sorunsuz bir şekilde de geçiş sağlanabiliyor.

2019yılının ilkaylarında cihazlara sunulması beklenen ColorOS 6.0’ın şimdiye kadar tasarım değişiklikleri açıklanmış durumda ancak işlevsel değişiklikler hakkındaki bilgiler halen sınırlı…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >