Otomobil alırken pazarlık yapma devri sona eriyor

Carjojo
Carjojo

Otomobil alırken yapılan pazarlıklar birçok insan için büyük bir çileden ibaret. Carjojo isimli firma, bu sorunu ortadan kaldırmak için çözüm üretecek.

Otomobil almak muhteşem bir şey gibi görünse de bu sürecin başından sonuna kadar birçok baş ağrıtıcı etkenle karşılaşmak da mümkün. Sürecin başında karşılaşılan en büyük sorun ise en uygun arabayı en uygun şartlarda satın almak için gerekli olan uğraş. Pazarlık yapmaktan nefret eden aynı zamanda bütçe olarak yorulmak istemeyen kullanıcılar için yeni bir sistem geliyor. Toronto Üniversitesi’nden araştırmacıların yayınladığı rapora göre, tüketicilerin %80’i müzakere sürecinden ötürü otomobil almaya soğuk bakıyor. Bu durum, daha fazla tüketicinin otomobil almak için teknolojiye yönelmesini sağladı.

New Jersey merkezli Glassboro’lu 45 yaşındaki klinik psikoloğu Stacey Cahn, yeni 2017 Honda CR-V satın alırken Carjojo isimli hizmeti kullandı. Geçtiğimiz Kasım ayında faaliyete geçen kuruluş, konunun uzmanları tarafından yapılan pazarlıklarla otomobil alım sürecini oldukça kolaylaştırıyor. Satış, teknoloji ve otomobil endüstrisi konusunda uzmanlaşmış, müzakere teknikleri oldukça başarılı olan tam zamanlı çalışanların bulunduğu şirket, çalışmalarıyla tüketiciler için büyük kolaylık sağlıyor.

Stacey Cahn, istediği marka, model ve özellikleri (güvenlik, iç renk vb.) girdikten sonra hizmet her bir bayi tarafından verilebilecek en düşük fiyatları hesapladı. Bu fiyatlar için de ekstra pazarlıklarla daha yüksek bir indirim ivmesi kazandırmaya çalışıldı. Kullanıcıların tüm bu süreçler için 199 $ ödeyeceği Carjojo, sistemin ilk tüketicilerinden olan Cahn’a 2.600 $ kâr ettirmiş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >