Otomobil satışında devrim: Arabanızı otomattan satın alın!

Alibaba.
Alibaba.

Alışveriş yapmak konusunda teknolojinin bizlere sunduğu imkanlar ciddi bir "yardımcı" konumuna ulaştı. Bir otomobilin satın alım sürecini ne kadar farklılaştırabileceği konusunda yeni yöntemler arayan Alibaba "otomat" ile araba satışına başlıyor...

Alibaba, Ford firması ile yaptığı anlaşma neticesinde Çin'de elektrikli araç dönemini başlatmak konusunda ciddi bir adım atmıştı. Bu adımın da ötesinde Alibaba, şimdilerde otomobil satışına dair çalışmalarını bambaşka bir zemine oturtmaya hazırlanıyor. "Tüketicileri, araçları satın alma yöntemlerinin farklılığı" konusunda kategorize eden şirket, yeni yollar keşfetmeye çalışıyor.

Alibaba'nın başlattığı süreç ile birlikte otomobil satın almak isteyen müşteriler, şirketin geliştirdiği otomatın mobil uygulamasını akıllı telefonlarına indirecek ve satın alma işleminin ilk adımını gerçekleştirmiş olacak. Beğendiği marka ve modeli seçen müşterinin, Alibaba'nın "Susamı" isimli kredisiyle alakalı bir problemi yoksa yani kredi puanı yüksekse yalnızca yüzde 10'luk bir ödeme yaparak aracını otomattan satın alabilecek. Fiyatın geri kalan yüzde 90'lık kısmıysa aylık taksitler şeklinde ödenebilecek. Basit haliyle bu şekilde anlatılabilen uygulamanın kullanımı da ciddi anlamda kolay şekilde tasarlanmış.

Otomattan araba sahibi olma süreci nasıl işliyor?

Alibaba'nın bu yeni uygulamasını kullanmak için ilk olarak uygulama vasıtasıyla denemek ve satın almak istediğiniz aracın fotoğrafını çekiyorsunuz. Sistem otomatik olarak aracı tanıdıktan sonra sizden renk seçmenizi ve gerekli bilgileri ilgili kısımlara doldurmanızı istiyor. İlgili kısımlar da doldurulduktan sonra uygulamanın içinde yer alan menüden bir selfie çekerek dilediğiniz otomobil için test sürüşü talebinde bulunuyorsunuz. Otomat makinesine ulaştığınızda belirlenen alan yüzünüzü göstermeniz gerekiyor. Uygulamaya yüklediğiniz selfie ile eşleşen yüzünüz sonrasında otomobiliniz size teslim edilmiş oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >