Ripple CEO'sundan kritik açıklama: Çoğu dijital paranın değeri sıfırlanacak

 Brad Garlinghouse
Brad Garlinghouse

Goldman Sachs’ın Teknoloji ve İnternet Konferansı’nda konuşan Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse, birçok dijital paranın spekülatif amaçlarla kullanıldığı için değer kazanmayacağını söyledi.

Dijital paralar konusunda uyarılarda bulunan Ripple CEO’su, çoğu dijital paranın bu piyasaya bir değer katmadığını ve sadece spekülatif amaçlar için kullanıldığını belirtti.

Bitcoin’in diğer kripto paralardan farklı olduğunu belirten Garlinghouse, Bitcoin’in uzun süre kullanımı devam eden bir değer birimi olacağını söyledi.

''Çoğu paranın amacı yok''

Garlinghouse’a göre birçok para ortadan kalkacak ve ömürleri de oldukça kısa olacak. Tecrübeli CEO, yatırımcısına bir şey kazandırmayacak bu paraların sadece alım ve satım işinde kullanılan amaçsız paralar olduğuna işaret etti.

Ripple’ın kurucusu olarak kabul edilen Garlinghouse ayrıca Bitcoin’in Ripple’a göre çok yavaş kaldığını da vurgulamayı eksik etmedi.

Ripple nedir?

Ripple, dijital para düzenini sağlamak ve Blockchain teknolojisine entegre etmek için kurulmuş bir şirketin oluşturduğu bir coin.

Birçok kişi Ripple’ın 1 dolar olmasını bekleyip yatırımlarını da buna göre yapıyordu. En fazla gelecek vaat eden dijital paralar arasında gösterilen Ripple öyle bir çıkış yakaladı ki 1 doları bulduktan sonra durulmadı ve Aralık ayının sonunda 3 doları gördü.

Bu tarihten önce son 4-5 aydır çok fazla hareketlenme görülmeyen Ripple yakaladığı bu çıkışla tüm dünyada adından söz ettirmeyi başardı.

Ripple ABD’deki bazı büyük bankalar tarafından da kullanılıyor. Türkiye’de de Ripple’ı kullanan ilk bankanın Akbank olacağı konuşuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >