Samsung'dan ilerici hamle: 'Gömlek giy, hastalığını öğren'

Samsung'dan giyilebilir teknoloji hamlesi!

Giyilebilir teknolojideki gelişmeler günden güne artıyor. Hayatımızın her alanında sürekli olarak kullandığımız ürünlere Samsung cephesinden oldukça ‘önemli’ bir ekleme geldi. Samsung’un geliştirdiği gömlek, hastalıkları teşhis edebiliyor…

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Samsung, akıllı telefon eklentisiyle çalışabilen, içerisinde sensörler barındıran bir gömlek üzerinde çalışıyor. LetsGoDigital tarafından haberleştirilen gelişme, sensörlerin akciğer fonksiyonları üzerinde teşhis yapma olanağı sağlıyor.

Samsung, giyilebilir teknoljiyi sağlıkla buluşturan yeni ürünü bu şekilde taslak aşamasında gösteriyor.
Samsung, giyilebilir teknoljiyi sağlıkla buluşturan yeni ürünü bu şekilde taslak aşamasında gösteriyor.

Zatürre, bronşit, kronik akciğer rahatsızlıklarının da aralarında bulunduğu çok sayıda hastalığın teşhisi yeni gömlek sayesinde mümkün hale gelecek. Doğru teşhis için gömleği giyen kullanıcının yaşı, cinsiyeti, ağırlık ve boyu, tıbbi geçmişiyle birlikte hesaba aktarılmış oluyor. Sensörlerle akıllı telefona bağlanan gömlek, kullanıcının kendisine konulan teşhisi hızlı biçimde öğrenebilmesini sağlıyor.

Samsung'un sporcular için ürettiği özel gömlek!
Samsung'un sporcular için ürettiği özel gömlek!

‘Hastalık tespiti kolaylaşıyor’

Samsung, geçtiğimiz ay içerisinde antrenmanlarda gerçek zamanlı bilgi sistemi oluşturan akıllı ayakkabılarını da satışa sunmuştu. Giyilebilir teknoloji konusunda birçok özel yatırımda bulunan şirket olumlu geri dönüş beklentisini de saklı tutuyor. Samsung cephesinden yapılan açıklamada, ‘Yeni gömlek, sahada ter döken bir futbolcunun akciğer fonksiyonlarını gerçek zamanlı biçimde görüntüleyebilecek. Bunun dışında, bu teknoloji sayesinde özellikle çocukların sahip olabildiği hastalıklar kolay biçimde tespit edilebilecek.’ ifadelerine yer verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >