SoftBank, Uber'den %30 indirimle hisse satın almak istiyor

SoftBank
SoftBank

Halka arz edilen dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan SoftBank, araç kiralama konusunda yeni bir dönemi başlatan son dönemlerin popüler şirketi Uber'den %30 indirimle hisse satın almak istiyor.

Japonya merkezli telekomünikasyon şirketi SoftBank, son dönemlerde büyük bir çıkış yakalayarak ismini her geçen gün daha fazla kişiye duyuran Uber'den hisse satın almak istiyor. Geçen yıl Forbes tarafından yayınlanan "Halka arz edilen dünyanın en büyük şirketleri" listesinde ilk 70'te yer alan SoftBank, bu satın alma sonrasında önemli bir alanda daha varlık göstermeye hazırlanıyor.

Dünya çapında birçok farklı şehirde hizmet veren Uber, önümüzdeki dönemlerde daha da güçlenecek gibi görünüyor.
Dünya çapında birçok farklı şehirde hizmet veren Uber, önümüzdeki dönemlerde daha da güçlenecek gibi görünüyor.

Hisseleri %30 indirimle satın almak istiyor!

Ancak bu noktada Japon şirketin de bir prosedürü var. SoftBank, şu anda 68.5 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Uber'den hisseleri %30 indirimle satın almak istiyor. Yani piyasa değerinin 48 milyar dolar üzerinden ödeme yapmayı talep ediyor.

Borsaya açılma konusundaki beklentilerini 2019 sonrasına erteleyen Uber için SoftBankhisse satınalması çok önemli bir gelişme. Eğer Uber'den onay gelirse %14'lük hisse satışının gerçekleşmesi bekleniyor. Bu rakamlar dahilinde bugüne kadarki en büyük özel girişim anlaşmalarından birinin yapılacağı da aktarılan bilgiler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >