Sosyal medyada küfür edenler için ciddi operasyon

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada küfür ve hakarete operasyon başlattı.
Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada küfür ve hakarete operasyon başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre sosyal medyada küfür ve şiddete özendiren mesajlar yazan kullanıcılar için çalışma başlatıldığı duyuruldu.Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre sosyal medyada küfür ve şiddete özendiren mesajlar yazan kullanıcılar için çalışma başlatıldığı duyuruldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yaptığı resmi açıklamayla sosyal medyaya yönelik başlattığı çalışmanın detaylarını duyurdu. Sosyal medyada bir takım yahut sporcuya küfür eden kullanıcıların 7/24 takip edileceğini ve gereğinin yapılacağını açıkladı. Bunun yanı sıra 12.08.2017 – 13.09.2017 tarihleri arasında bu tür paylaşımlarda bulunan 757 hesap sahibiyle ilgili çalışmaların başlatıldığını ve gelişmelerden kamuoyunun haberdar edileceğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yayınlandığı açıklamada şu açıklamada bulundu:

"Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan çalışma grubu ile; seyirci, taraftar, oyuncu ve tüzel kişilerin sosyal medya platformları üzerinde bireysel ya da herhangi bir takıma yönelik küfür, hedef alınan gerçek kişi ya da tüzel kişinin manevi şahsiyetini tahkir ve tezlil edici, taammüden ve müessir fiil oluşturulabileceği değerlendirilen söylemler, müzahir grubu/taraftarları galeyana getirmeyi hedefleyen kişi ve oluşumlar 7/24 esasına göre takip edilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda, 12.08.2017 — 13.09.2017 tarihleri arasında bu tür paylaşımlar yapan 757 hesap tespit edilmiş olup bu hesaplar hakkında gerekli çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün önemle üzerinde duracağı bu konu, sporda şiddet ve problemli süreçlerin bitmesi noktasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sosyal medya üzerinden küfür ve hakaret içerikli mesajlar yayınlayan kullanıcıların karşılaşacağı zorlukların caydırıcı özellik taşıması bekleniyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >