SpaceX, 60 yeni Starlink uydusunu daha dünya yörüngesine gönderdi

SpaceX Starlink
SpaceX Starlink

Elon Musk'ın uzay araştırmaları şirketi SpaceX, Starlink projesi kapsamında 60 yeni uyduyu daha dünya yörüngesine gönderdi.

Daha ucuz ve daha hızlı internet yaymak için fırlatılan uyduların bu sene 1000'i aşması bekleniyor.

Starlink'in toplam hedefi ise 42 bin uyduyu dünya yörüngesine yerleştirmek.

Elon Musk, SpaceX şirketiyle dünyaya daha ucuz ve hızlı internet yaymak için son birkaç yıldır Starlink projesi üzerinde çalışıyor.

60 adet mini Starlink uydusu daha gönderildi.

Bu kapsamda kısa süre önce Falcon 9 roketine yüklenen yeni 60 adet mini Starlink uydusu, dünya yörüngesine oturtuldu. Böylece son görevle birlikte önemlibir aşama daha atlanmış oldu.

Toplam hedef 42 bin uydu göndermek!

Florida'daki, Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan yapılan kalkışla birlikte uzaydan internet sağlamayı hedefleyen uydu sayısı toplamda 240'a çıktı. Bu yıl için hedeflenen rakam ise 1000'in üzerinde. Elbette 1000 de yeterli değil. Toplamda alçak dünya yörüngesine gönderilmek istenen uydu sayısı 42 bini aşıyor.

4 sene içinde bunların ilk 12 binlik kısmının tamamlanması hedefleniyor. Yani aslında çok uzun soluklu bir proje. Ama ufak adımlarla ilerlemeye devam ediliyor. Gerekli mercilerden izinleri çıkarmayı başaran SpaceX, Starlink projesiyle birlikte az önce de bahsettiğimiz gibi internetiucuz ve çok hızlı halegetirmeyi umuyor. Bu yeni görevle alakalı paylaşılan video da ayrıntıları gösteriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >