Squid Game dizisi oyun dünyasına da girdi

Arşiv
Arşiv

Netflix'in orijinal Güney Kore yapımı dizisi Squid Game, GTA 5 Online'ın topluluk sunucularını da sarmış durumda. Grand Theft Auto 5'te (GTA) mod tasarımcıları tarafından düzenlenen özel haritalar ile Squid Game dizisinde yer alan yarışmalar yapılıyor.

Netflix'in orijinal Güney Kore yapımı dizisi Squid Game, kısa sürede platform üzerindeki popüler yapımlardan biri oldu. Squid Game, borca batmış ve çaresizlik içindeki 456 insanın, peş peşe altı oyun kazanırlarsa 39 milyon dolarlık ödülü alıp gidebilecekleri umuduyla, kanlı bir hayatta kalma yarışmasının cazibesine kapılmasının hikayesini konu alıyor.

Oyunda birçok harita paylaşıldı

Netflix'in popüler dizisi Squid Game'den esinlenen oyuncu yapımı haritalardan oluşan birçok harita paylaşıldı. Dizide yer alan kırmızı ışık, yeşil ışık oyunu geliştirilip GTA Online topluluk sunucularında da yer aldı. Dizideki gibi yeşil ışıkta hareket ediyor ve kırmızı ışıkta duruyorsunuz. Kırmızı ışıkta hareket ettiğiniz zaman bir keskin nişancı silahı kullanan bir oyuncu sizi öldürüyor ve eleniyorsunuz. Oyun içi ses komutu ile yönlendirilen oyunlarda hedefe ilk varan kazanıyor.

Sunucular açılmaya başladı

Rockstar Games'in 2013 çıkışlı oyunu Grand Theft Auto 5, online sunucusu ve topluluk sunucuları sayesinde ayakta kalmayı başarıyor. Topluluk sunucularında role-playing sunucular hakim olsa da Netflix'in yeni dizisiyle beraber Squid Game'in sunucuları da yavaş yavaş yerini almaya başlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >