Tamamen yerli ve milli: Elektrikli araç şarjına mobil çözüm

Elektrikli araçların yolda kalmasını engellemek için mobil çözüm
Elektrikli araçların yolda kalmasını engellemek için mobil çözüm

Elektrikli araç piyasası gelişmeye devam ederken şarj sorunları ile ilgili de çözümler üretiliyor. Tamamen milli mühendislik ve yerli kaynaklar ile üretilen elektrikli araç mobil şarj ünitesi hayata geçti. M-şarj şu an 20 dakika şarjla 80 km’ye kadar giden bir menzil sunuyor.

Elektrikli araçların yaygınlaşmaya başlamasıyla en büyük sorun olarak görülen şarjın bitmesi durumu artık tarih oluyor. Yerli ve milli kaynaklarla üretilen elektrikli araç mobil şarj ünitesi kullanıma sunuldu. M-şarj şu an 20 dakika şarjla 80 km’ye kadar giden bir menzil sunuyor.

20 dakikalık şarjla 80 km menzil sunuyor
20 dakikalık şarjla 80 km menzil sunuyor

"Yolda kalma durumuna son vermek istiyoruz"

M-şarj'ı hayata geçiren Marm Assistance CEO’su Berna Ökten, sistemin ana amacını şu sözlerle ifade ediyor:

Şarjı biten ya da bitmek üzere olan elektrikli araç sahibinin bu tatsız durumda asgari zaman kaybıyla gününe devam etmesini sağlamak. Bu nedenle en yakın şarj istasyonuna kadar bir mesafeyi değil de, kişinin gideceği yere erişmesini ve sonrasında müsait olduğunda şarj istasyonuna gitmesini sağlayacak bir menzil hedefledik. M-şarj şu an 20 dakika şarjla 80 km’ye kadar giden bir menzil sunuyor. Bu mesafe elbette aracın ağırlığı, sürüş stili, yolun durumu vb. birçok değişkene tabi ancak İstanbul gibi bir metropolde dahi öncelikle gideceğiniz yere ulaşmanız ve sonrasında müsait olduğunuzda şarj istasyonuna gitmenize yetecek elektriği temin etmekte.

Anlaşmalı yol yardım ve sigorta şirketleri aracılığıyla çağrılabiliyor
Anlaşmalı yol yardım ve sigorta şirketleri aracılığıyla çağrılabiliyor

M-şarj nasıl kullanılır?

Elektrikli aracınızın bizimle çalışan bir marka, filo veya sigorta şirketi üstünden bir yol yardım hizmetine sahip olduğunu düşünelim. Yolda şarjınız bittiğinde veya bitmek üzereyken, yol yardım hizmeti numarasını aradığınızda, hemen m-şarj hizmetini kullanabilirsiniz. m-şarj olmayan bir dünyada, alternatifiniz çekici çağırıp bir şarj istasyonuna arabayı ulaştırmak. Sonuç, çekicinin gelmesi, aracınızın yüklenmesi, şarj istasyonuna çekilmesi ve aracınız şarj olduktan sonra yola devam edebilmeniz, yani 3-4 saati bulabilecek bir süreç, hem zaman hem de maddi kayıp anlamına geliyor. Bir de tabii işin fırsat maliyeti varki, kaçırılan toplantı, organizasyon veya akşam yemeğini telafi etmek kimi zaman mümkün olmuyor. Oysa, m-şarj ile, yolda kalıp yol yardım hizmetinizi aradığınızda, kısa zamanda m-şarj’ın yanınıza gelmesi ve aracınızı 20 dakika şarj etmesi akabinde hemen yolunuza devam edebiliyorsunuz. Toplamda 1 saatte sorunu çözüp, gitmeniz gereken yere vakitli yetişmiş oluyorsunuz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >