TEKNOFEST 2020 yarışmalarına katılım 28 Şubat'a kadar devam ediyor

TEKNOFEST
TEKNOFEST

TEKNOFEST bu yıl 22 - 27 Eylül tarihlerinde Gaziantep'te düzenleniyor.

Her yıl olduğu gibi bu sene de organizasyon kapsamında birçok farklı alanda teknoloji yarışmaları düzenleniyor.

Yarışmalar için başvurular 28 Şubat 2020'de son buluyor. Yani katılacakların bu tarihe kadar web sitesi üzerinden başvuru yapması gerekiyor.

Bu sene 22 - 27 Eylül tarihlerinde Gaziantep'te düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, milyonlarca kişiyi heyecanlandırmaya devam ediyor.

TEKNOFEST'in en önemli noktalarından biri ise yarışmalar. Teknoloji Yarışmaları başlığı altında çok farklı alanlarda ödüllü yarışmalar düzenleniyor. Yarışmalar arasında yapayzekâdan tutun su altı sistemlere kadar epey geniş bir yelpaze sunuluyor.

Farklı kategorideki yarışmalarla Türkiye'nin 81 ilinden ve dünyanın 122 farklı ülkesinden binlerce başvuru yapılmış durumda. Üstelik yarışmalara katılımlar 28 Şubat'a kadar devam ediyor. Yani acele etmekte yarar var.

TEKNOFEST 2020, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Biyoteknoloji İnovasyon, Tarım Teknolojileri, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Akıllı Ulaşım, Eğitim Teknolojileri, Helikopter Tasarım ve Jet Motor Tasarım yarışması gibi yeni yarışmalar da barındırıyor.

Farklı alanlardaki yarışmalara katılım devam ediyor.
Farklı alanlardaki yarışmalara katılım devam ediyor.

Yarışmaların amacı, Türkiye'de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artmasını sağlamak. Bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak üzere 4 milyon TL'nin üzerinde bir rakamla malzeme desteği de sağlanıyor. Ayrıca TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara da toplamda 3 milyon TL üzerinde ödül dağıtılacak.

Bu yarışmalar temelde ilkokul seviyesindeki takımlar, ortaokul seviyesindeki takımlar, lise seviyesindeki takımlar ve lisans / lisansüstü seviyesindeki takımlar olarak dört ana gruba da ayrılıyor. Üstelik başvurular web sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Bu sene de TEKNOFEST'i yakından takip edip tüm detaylarıyla sizlere aktaracağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >