Tesla, 2019'da yeni nesil Supercharger'ı çıkarmayı planlıyor

Tesla Supercharger
Tesla Supercharger

Tesla, dünya genelindeki elektrikli otomobil şarj istasyonlarını artırmak için çalışmalarını devam ettiriyor. Şirket CEO'su Elon Musk, kısa süre önce Twitter'dan yaptığı açıklamayla birlikte Supercharger istasyonlarının önümüzdeki yıl yenileneceğini duyurdu. Detaylar haberimizde:

Elektrikli otomobillerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak fosil yakıtlı araçlar yerine elektrikli modelleri tercih etmek isteyenlerin aklındaki soru işaretleri artmaya devam ediyor. 'Potansiyel müşterilerin' kafasını kurcalayan en önemli unsurlardan biri aslında şarj noktaları.

Çünkü dünya genelinde yeterince sayıda elektrikli otomobil şarj istasyonu yok. Bu durumda 'ev tipi' çözümler devreye giriyor; çünkü elektrikli otomobiller aslında çeşitli dönüştürücüler yardımıyla evlerimizdeki elektrikle bile şarj olabiliyor.

Hedef, süper hızlı şarj noktalarını iki katına çıkarmak

Tesla başta olmak üzere elektrikli otomobil üreticilerinin çok büyük bir bölümü ise süper hızlı şarj noktalarının sayısını artırmakta kararlı. Bu noktada Amerikan otomobil üreticisinin yeni hedefi aslında Supercharger sayısını iki katına çıkarmak.

Elon Musk, konuya ilişkin attığı tweet'te gelecek yıl yeni nesil bir süper şarj istasyonu çıkarmayı planladığını duyurdu. Supercharger V3 olarak isimlendirilen yeni istasyonlar, otomobillerin çok daha hızlı şekilde şarj olmasını sağlayacak gibi görünüyor. Hatta birkaç dakika içinde 'hızlı dolum' özelliğiyle yol alınabileceği üzerinde duruluyor.

Şu anda Tesla'nın toplamda 11414 elektrikli şarj istasyonu var.
Şu anda Tesla'nın toplamda 11414 elektrikli şarj istasyonu var.

Bunlar, Tesla'nın Supercharger planlarının yalnızca ikisi. Sadece birkaç gün önce Avrupa için Model 3 araçlarının bölgedeki otomobil üreticileri tarafından daha yaygın olarak kullanılan Birleşik Şarj Sistemi ile geleceğini açıkladı. Ayrıca şirket, ağını açmaya karar verirse diğer markaların da kullanabilecek CSS fişleriyle bölgedeki Supercharger'ları daha da güçlendirebilir.

Şu anda Tesla'nın web sayfasından da görülebildiği üzere dünya genelinde toplamda 11414 tane şarj istasyonu var. Supercharger istasyonların sayısı ise 1375 ile sınırlı. Yapılan bu hamlelerle birlikte hem yüksek hızlı şarj hem de standart şarj istasyonlarının sayısının artması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >