TikTok, yasak tehdidi nedeniyle ABD Hükümeti'ne dava açıyor

TikTok
TikTok

Donald Trump'ın yasaklama tehdidi ardından Microsoft, Oracle ve Alphabet, TikTok satın alması için görüşmelere başladı.

TikTok bu noktada kendi çözümünü üretebilmek için ABD Hükümeti'ni dava ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok'un ülkede varlık göstermeye devam edebilmesi için ABD menşeili bir şirkete satılması gerektiğini duyurdu. Hatta bununla alakalı 15 Eylül'e kadar bir süre de verdi. Durum böyle olunca Microsoft, Oracle ve Google'ın çatı şirketi Alphabet başta olmak üzere ABD'li şirketler harekete geçti. Birkaç haftadır TikTok'un çatı şirketi olan ByteDance ile görüşmeler devam ediyor.

TikTok sözcüsü, yönetimin gerçekleri görmezden gelmesinden şikayet ediyor.

TikTok ise durumdan zararlı çıkmamak adına ABD'de hayatta kalma yollarını arıyor. Şirket görünüşüne göre çözümü mahkemeye gitmekte buluyor. Reuters raporuna yansıyanyeni bilgiler TikTok tarafından da teyit edildi. Yani aslında TikTok, doğrudan Trump yönetimini mahkemeye vermeyi planladığını belirtiyor.

TikTok, hakkını aramanın yeni yollarını deniyor ve çareyi ABD Hükümeti'ni mahkemeye vermekte buluyor.
TikTok, hakkını aramanın yeni yollarını deniyor ve çareyi ABD Hükümeti'ni mahkemeye vermekte buluyor.

Bir TikTok sözcüsü, şirketin çözüm bulmak için iyi niyetli şekilde çaba gösterdiğini ama bunun yerine yönetimin gerçekleri görmezden geldiğini belirtiyor.

Hatta özel şirketler arasındaki tartışmalara kendilerini de eklemeye çalıştıklarını ifade ediyor. Temsilciye göre hem şirkete hem de kullanıcılara adil davranılmasını garanti etmek için mahkemeye başvurmaktan başka çare kalmadı.

Az önce de bahsettiğimiz üzere TikTok'a talip olanlar arasında Microsoft ve Oracle ilk sırada geliyor. Potansiyel alıcılarla görüşmeler devam ederken şirket bir yandan da mahkeme yoluyla haklarını savunmak istiyor.

Davanın ne zaman görüleceği ve sonuçlanacağı belli değil. Ancak mahkemelerin Çin menşeili şirketlere karşı önyargılı davranabileceği de tahminler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >