TÜBİTAK'tan tarihe geçecek girişimci desteği: 800 bin TL

TÜBİTAK'ın Ankara'daki merkez binası tüm işlemlerin gerçekleştirildiği ana merkez konumunda.
TÜBİTAK'ın Ankara'daki merkez binası tüm işlemlerin gerçekleştirildiği ana merkez konumunda.

TÜBİTAK, girişimcilere verdiği desteği artırmaya devam ediyor. Girişimcilere toplamda 800 bin TL'lik destek hamlesi resmen başladı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın daveti üzerine şehre gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, akademisyenlerin ve öğrencilerin ilgisi ile karşılaştı. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yaklaşık bir saat süren sunum yapan Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK’ın yeni dönem çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, başarılı girişimciyi ödüllendiriyor.
TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, başarılı girişimciyi ödüllendiriyor.

Türkiye, önemli hamleler yapıyor

Konuşmasında Türkiye’nin mevcut şartlarda krizi fırsata çevirecek çok önemli hamleler yaptığını söyleyen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, kurum olarak bu fırsatları değerlendirmek için yeni bir planlama dönemine girdiklerini vurguladı. Son 15 yıl içerisinde TÜBİTAK’ın ülke içerisinde bir bilimsel kapasite oluşturmayı hedeflediğini kaydeden Prof. Dr. Hasan Mandal, “Türkiye’nin de dahil olduğu hızlı gelişen ekonomilerde birtakım çıktı beklentileri oluşuyor. Ancak çıktıyı görebilmeniz için de önce bir kapasite oluşturmanız gerekiyor. Bu kapasite süresi ne kadar olmalı? 5 yıl mı? 10 yıl mı? 15 yıl mı? Bu takibi tartışmaya açık bir konu. Bu süre ne kadar hızlı yönetilirse o kadar hızlı bir sonraki evreye geçilebiliyor. Böylelikle de hızlı gelişenden, gelişmişler grubuna dahil olunabiliyor. Bugüne kadar TÜBİTAK’ın yapmış olduğu kapasite oluşturma, çıktı odaklı süreç yönetme yapısına geçmek için artık başka çalışabileceğimiz bir zaman dilimi yok” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >