Türk girişimcinin projesi rekor fiyata satıldı!

​Türk girişimcinin projesi rekor fiyata satıldı!

Ankara’da yaşayan girişimci Berkay Mollamustafaoğlu’nun 6 yıl önce kurduğu OpsGenie 295 milyon dolarlık tutar karşılığında Atlassian şirketine satıldı.

Ankara'da yaşayan Berkay Mollamustafaoğlu, 20 yıl boyunca yazılımlar noktasında kolaylık sağlayacak bir akıllı yazılım projesi üzerine çalışmalar yaptı. Uzmanlaştığı konuda sürekli olarak yeni keşifler yapmayı deneyen Mollamustafaoğlu 2012 yılında projesini hayata geçirdi ve OpsGenie’yi kurdu. Mollamustafaoğlu ve ekibinin emekleri sonucunda şirket, Ankara’dan dünyanın dört bir yanında tam 3 bin şirkete ulaştı ve ciddi bir büyüme gösterdi.

Atlassian, OpsGenie'yi yeni yazılım üretme projelerini hayata geçirmek için değerlendirecek.
Atlassian, OpsGenie'yi yeni yazılım üretme projelerini hayata geçirmek için değerlendirecek.

Yaklaşık 1.9 milyar TL’lik satın alma!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir ofis açan ve 10 milyon dolar değerinde yatırım alan OpsGenie, bu yolla gelişimini hızlandırdı ve şirketin performansı dev şirketlerini ilgisini bir anda çekti. OpsGenie ile aynı sektörde hizmet veren ve bu alanda dünyanın en güçlü şirketleri arasında gösterilen Atlassian ise OpsGenie'yi 295 milyon dolar (yaklaşık 1.9 milyar TL) karşılığında satın aldığını ve kendi bünyesine kattığını resmen duyurdu. 21 milyar dolarlık piyasa değeriyle büyük bir gücü temsil eden Atlassian’ın en önemli ürünlerinin başında yazılımcıların yönetimini sağlayan ‘Jira’ projesi geliyor. Şimdi, OpsGenie ile birlikte Atlassian’ın yeni hamleleri de merakla bekleniyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >