Türkiye'de başlatılan soruşturmaya WhatsApp'tan ilk yanıt

Arşiv
Arşiv

Rekabet Kurulu Whatsapp ve Facebook hakkında soruşturma başlattı. Kurul, verilerin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu. Kişisel Verileri Koruma Kurulu da WhatsApp hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı. WhatsApp, Türkiye'nin başlattığı soruşturmalar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), WhatsApp uygulaması hakkında, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı.

Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu.

İncelemelere WhatsApp'tan yanıt

WhatsApp'ın Avrupa kurumsal iletişiminin başındaki Alison Bonny, Habertürk gazetesine Türkiye'nin başlattığı incelemelerle ilgili açıklamada bulundu. Bonny, "Geçen ay devreye soktuğumuz gizlilik sözleşmesine dair yapılan açıklamayı inceliyoruz. Bu güncelleme WhatsApp’ın Facebook’la veri paylaşım haklarını genişletmiyor, her nerede olurlarsa olsunlar kullanıcıların arkadaşları ya da aileleriyle yazışmalarını etkilemiyor. WhatsApp herkes için güvenli ve gizli iletişim sağlamaya yükümlüğünü yerine getirmeye devam edecektir"

KVKK'nın açıklaması

Alınan bilgiye göre, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun bugünkü toplantısında, "Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurt dışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği" yönündeki haberlerle ilgili değerlendirme yapıldı.

Konuyu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri yönünden değerlendiren Kişisel Verileri Koruma Kurulu, toplantıda WhatsApp uygulaması hakkında, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlatılmasına karar verdi.

İncelemeyi yürütecek Kurul, süreci takip ederek, 8 Şubat 2021'de konuyu yeniden değerlendirecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >