Twitter'da yeni dönem: Hikayeler özelliği geliyor

Mikro blog platfrormu Twitter
Mikro blog platfrormu Twitter

Snapchat'te ilk olarak kullanılan 'Hikayeler özelliği' önümüzdeki günlerde Twitter'da da olacak. 'Fleet' adı verilen bu yeni özellikle kullanıcıların tweetleri 24 saat sonra kaybolacak.

Snapchat ile hayatımıza giren hikayeler özelliği sosyal medya uygulamaları arasında yaygınlaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde Facebook, WhatsApp ve Instragram uygulamalarına entegre edilen hikayeler özellikle Instagram’da hatırı sayılır bir kullanım oranı yakalamıştı.

24 saatte kaybolacak Fleets'lerin testleri ilk olarak Brezilya'da başladı

Bu trende ayak uyduran şirketler kervanına mikro blog platfrormu Twitter da katıldı. The Verge'de yer alan habere göre, şirket bu özelliği platforma entegre etmek için testlere başladı.

Twitter, Brezilya’da test edilmeye başlanan 'Fleets' isimli geçici tweet özelliği adından da anlaşılabileceği üzere kullanıcıların 24 saat sonra kaybolan tweetler atmasını sağlayacak.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir bilgiye göre, iş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını sağlayan kariyer sitesi LinkedIn'in de benzer bir özelliği kullanıma sunmak için ilk adımı atmıştı.

Fleetler'de retweet ve beğenme yok

280 karakterlik 'fleet'ler, normal tweet'lerden farklı olarak retweet edilemiyor ve beğenilemiyor. "Twitter Hikayeler" olarak da adlandırılabilecek olan sosyal ağın devreye almaya hazırlandığı bu yeni özelliğe, doğrudan mesaj ve emojilerle yanıt verilebiliyor.

Sosyal ağın resmi blogunda yeni özellik ile ilgili bilgi veren Twitter'ın ürün yöneticisi Mo Al Adham, "Fleet"i kısa süreli anlık fikirlerin paylaşılması için geliştirdiklerini belirtti.

"Testin sonucuna göre Fleet'leri diğer ülkelere açacağız"

Fleet'lerin tweet atma konusunda kendilerini rahat hissetmeyen kullanıcıların etkileşimini artırmasını beklediklerini ifade eden Mo Al Adham, "Başlattığımız testin sonuçlarına ve kullanıcıların geri bildirimlerine göre Fleet'leri diğer ülkelere de açacağız" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >