Uber, kadın yolcuyu darp ettiği iddia edilen şoför hakkında açıklama yaptı

Uber şoförü darp iddiası
Uber şoförü darp iddiası

Uber yetkilileri, Sarıyer'den Atatürk Havalimanı’na gitmek üzere şirket aracını kullanan kadın yolcuyu darp ettiği iddia edilen şoför hakkında açıklama yaptı.

Atatürk Havalimanı’na gitmek üzere Sarıyer’den Uber’e binen Birgül E. adlı kadın Uber şoförüne benden çok fazla para aldın diyerek bir anda bağırmaya başlamış şoförü dolandırıcılıkla suçlamıştı. Hakaretlere karşı daha fazla sessiz kalamayan Uber şoförünün kadın yolcuyu darp ettiği iddia edilmişti.

Uber şoförünün araçta bulunan ve kendisiyle şiddetli bir tartışmaya giren kadını darp ederek bu hale getirdiği iddia edildi.
Uber şoförünün araçta bulunan ve kendisiyle şiddetli bir tartışmaya giren kadını darp ederek bu hale getirdiği iddia edildi.

Daha sonra da Uber şoförü tarafından darp edildiği iddia edilen zavallı kadıncağıza sadece yoldan geçen bir taksicinin yardım ettiği iddia edilmişti. İddialar karşısında suskunluğunu daha fazla koruyamayan Uber, bu konuda açıklama yaptı.

''Şoförün sisteme erişimi engellendi''

Açıklamada, “Bahsi geçen davranış, Uber uygulamasında kesinlikle kabul edilemez ve kimsenin başına gelmemesi gereken bir olaydır. Soruşturmalarına destek olmak için yerel emniyet birimleri ile yakinen çalışmaktayız. Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir. Yolcularımızın ve sürücü ortaklarımızın güvenliği bizim en büyük önceliğimizdir. Herhangi bir olay olduğunda yerel emniyet birimleri ile birlikte çalışarak araştırmalarına destek vermekteyiz. Uber’in Acil Destek Ekibi dünya genelinde yaşanabilecek olayları veya kazaları takip ederek hemen dönüş sağlamaktadır. Uber konuyu hassasiyetle takip etmekte ve konunun aydınlatılması için araştırmalarına destek olmak üzere yerel emniyet birimleriyle çalışmaktadır.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >