Uber yeni bir krizin eşiğinde: Yanan araçları satın almışlar!

Honda Vezel
Honda Vezel

Uber, bu kez de Honda tarafından "yangın" gerekçesiyle geri çağrılan araçları satın alarak yeni bir skandala imza attı. Müşteriler, Uber araçların güvenliğini sorguluyor...

Cinsiyetçi yönetim haberleriyle gündemden düşmeyen Uber, şimdi de yeni bir krizin eşiğinde. Zira Wall Street Journal tarafından ortaya çıkarılan bilgilere bakılırsa şirket daha önce "sorunlu" olduğu gerekçesiyle geri çağrılan otomobilleri filosuna dahil ettiği belirtiliyor.

Uber'in yanan araçları kiralaması tam anlamıyla kriz yaratmış durumda. Müşteriler artık Uber araçlarının güvenliğini sorguluyor.
Uber'in yanan araçları kiralaması tam anlamıyla kriz yaratmış durumda. Müşteriler artık Uber araçlarının güvenliğini sorguluyor.

Geçen yıl Nisan ayında Honda tarafından "elektrikli parçaların aşırı ısınması" gerekçe gösterilerek geri çağrılan 1000 adet Honda Vezel SUV, Uber tarafından satın alınmış ve filoya dahil edilmiş durumda. Singapur'da gerçekleşen hadisenin en sıkıntılı yanlarından biri ise yöneticilerin bu kararı bilerek vermiş olması. Yani Singapur'daki Uber yöneticileri "sorunlu" otomobilleri bilerek satın almış.

Hatta Ocak ayında kiralanan bir Vezel araçta yolcunun inmesiyle yangın çıktığı da belirtilenler arasında. Araçların iç aksamlarında çeşitli erimeler meydana geldiği ve ön camda da bir delik bulunduğu ifade ediliyor. Tüm bu bilgiler ışığında Uber'in yeni bir krizle karşı karşıya olduğu aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >