Yalnızca oyun oynadı, servet sahibi oldu

Dan Middleton.
Dan Middleton.

İngiltere'nin Londra şehrinde yaşayan 26 yaşındaki Dan Middleton, Tesco isimli süpermarket zincirinde çalışırken şimdi tamı tamına 12.3 milyon sterlinlik (yaklaşık 65 milyon TL) bir servetin sahibi oldu. Üstelik bu serveti kazanmak için yaptığı tek şey oyun oynamak...

Video oyunları konusunda yetkin bir seviyede olup birçok oyunu oynamaktan büyük keyif alan Dan Middleton, bu konudaki başarısını ciddi meblağlarda paraya çevirmeyi başardı. YouTube kanalından oynadığı video kaydını alıp yayınlayan Dan, sanal oyun müptelalarının ilgisini kazanmayı başardı. Oyunlarla ilgili çok sayıda bilgi ve yorumu anbean paylaşan YouTuber, oyunların püf noktalarını, oyunların nasıl aşama aşama geçileceğini bir bir gösterdi. Dan, 16 milyondan fazla izleyiciyi kendine çekmeyi başardı.

Dan, bu işe Pokemon GO ile başlamıştı

Oyun konusundaki başarısını ciddi bir ticari hamleye dönüştürebilen Dan, 16 milyon izleyicisiyle rekor seviyelerde dolaşmaya devam ediyor. Amerika'nın en güçlü ekonomi dergisi Forbes, Dan Middleton'ı 2017'den en çok kazanan YouTuber olarak niteledi. Dan Middleton, oyun tutkusuyla 12.3 milyon sterlin (yaklaşık 65 milyon TL) kazandı. İlk olarak Pokemon GO videolarıyla işlerine başlayan başarılı genç, şimdilerde Minecraft oyunlarına yoğunlaşmış durumda. YouTube, aldığı reklam gelirlerinin yüzde 68'lik dilimini olarak adlandırılan video sahibine veriyor. YouTuber'lar ortalama olarak her bir izleyiciden 1.10 sterlinlik gelir elde ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >