Yeni iPhone'ların ekran ve kamera özellikleri netleşiyor

iPhone
iPhone

Yeni iPhone hakkındaki söylentiler artmaya devam ediyor. Sızıntılarıyla tanınan Jon Prosser, iPhone 12 Pro Max'in 120 Hz ekran ve LIDAR sensörüyle geleceğini doğruluyor.

Ayrıca telefonun gece modu özelliğiyle düşük ışıktaki fotoğraf ve video performansının çok önemli oranda artacağı belirtiliyor.

Apple, henüz yeni nesil iPhone'ların ne zaman tanıtılacağını duyurmadı. Her ne kadar Eylül'de tanıtım gerçekleşeceği düşünülse de koronavirüs nedeniyle erteleme olabileceği de konuşuluyor. Ürünlerin satışa çıkmasının da yine aynı nedenle Ekim'e sarkabileceği söyleniyor. Ama başta da bahsettiğimiz gibi belirsizlik söz konusu olduğu için şu an net bir şey söylemek zor.

Yeni nesil iPhone'larda üç arka kameraya ek olarak bir de LIDAR sensör olacağı söylentileri artmaya devam ediyor.
Yeni nesil iPhone'larda üç arka kameraya ek olarak bir de LIDAR sensör olacağı söylentileri artmaya devam ediyor.

Buna rağmen her zaman olduğu gibi yeni iPhone'lar hakkında söylentiler, sızıntılar ve çeşitli detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Paylaşılan çeşitli konsept videoları, en azından şu ana kadar tahmin edilen detaylar üzerinden ürünlerin tasarımını ve ayrıntılarını görmeyi sağlıyor.

İsabetli tahminleri ve sızıntılarıyla bilinen Jon Prosser, yaklaşan iPhone 12 Pro Max tanıtımı öncesinde bazı detayları onaylıyor. Bunlar arasında ilk sırada ise 120 Hz ekran ve LIDAR sensör yer alıyor.

  • LIDAR sensör nedir? LIDAR (Light Detection and Ranging; veya Laser Imaging Detection and Ranging), lazer darbeleri kullanılarak bir nesne veya bir yüzeyin uzaklığını anlamaya yarayan teknoloji. (Wikipedia)

Açıkçası, Prosser'in kısa süre önce yayınladığı videodaki telefonun seri üretim öncesindeki son test aşamasındaki iPhone 12 Pro Max olduğu belirtiliyor. iPhone 12 Pro Max'in lazerler kullanarak mesafeyi ölçen LIDAR sensörle geleceği söylentileri uzun süredir devam ediyor. Söylentiler bir kez daha doğrulanıyor.

Telefonun ayrıca gelişmiş gece modu özelliğiyle (telefon sabit bir yüzeydeyken daha uzun pozlama süreleri sunar) karanlıkta çok daha iyi fotoğraf ve videolar çekeceği tahmin ediliyor. Üstelik iPhone 12 Pro Max'in Face ID için yüz tanımanın hızlı olduğunu ve daha fazla açıdan kusursuz şekilde çalışacağı ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >