Yeni rapor: 5G destekli ilk iPhone 2020'ye kalabilir

5G desteği
5G desteği

Anlaşılan o ki Apple her zaman olduğu gibi geç ama sağlam adım atmak istiyor. Şirket 5G konusunda da benzer bir adımla bu teknolojiyi 2020 yılına bırakabilir. Detaylar haberimizde:

iPhone Xs ve iPhone Xs Max aşırı yüksek fiyatları sebebiyle ağır eleştirilere maruz kalıyor. Ama bir yandan da Apple'ın yeni iPhone'larda yer vereceği teknolojileri merak ediliyor. Bloomberg'in yeni raporu aslında bu konuda geleceğe dair ipuçları veriyor.

Tahminler, iPhone'larda 5G desteğinin 2020 yılından önce gelmeyeceği yönünde. Yani aslında 2019'da tanıtılacak olan birçok Android telefonda 5G desteğine yer verilecekken Applebuteknolojiyi bir yıl sonra sunacak. Yani iddia edilen bu.

Yani aslında önümüzdeki yıl çıkacak iPhone'da 5G desteği bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Yani aslında önümüzdeki yıl çıkacak iPhone'da 5G desteği bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir.

Apple'ın planlarına aşina olan kaynaklara atıfta bulunan Bloomberg, Intel'in daha önce bildirdiği gibi 5G modemi tedarik etmede en muhtemel aday olduğunu öne sürüyor. Bu durumun Apple ile Qualcomm arasında bir problem oluşturup oluşturmayacağı ise merak konusu.

Apple, aslında birçok farklı konuda yenilikleri önce kullanmak yerine 'teknoloji olgunlaşıncaya kadar' beklemeyi tercih ediyor. Dolayısıyla hem sektörden geri dönüşleri toplayıp eksikleri kendi ürünlerinde gideriyor hem de teknoloji verimli hale geldiğinde kullanıyor.

Apple sağlam adım atmak için süreci uzatsa da aslında Android ekosistemindeki birçok şirketin 2019 yılında 5G destekli modellerini sergilemesi bekleniyor. Bu üreticilerden biri de Çinli OnePlus. Son yıllarda yaptığı atılımlar ve artırdığı ürün çeşitliliğiyle pastadan pay kapmayı başaran şirket, önemli adımlarla bu furyayı devam ettirmek istiyor.