Yerli solunum cihazının ilk satışı gerçekleşti

Yerli solunum cihazı
Yerli solunum cihazı

Tamamen Türk mühendisler tarafından üretilen yerli solunum cihazının yurt dışına satışı gerçekleşti.

Litvanya, Türkiye'nin yerli solunum cihazından 20 adet satın aldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, bu haberi Twitter hesabından duyurdu.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli HeyetiBaşkanlığı görevlerini yürüten Selçuk Bayraktar, Mart sonunda yerli solunum cihazı için detayları paylaşmış, açıklamalarla birlikte kısa sürede sonuç alınacağını belirtmişti.

  • Yerli solunum cihazını en hızlı şekilde üretip milletimizin hizmetine sunmak için gecesini gündüzüne katarak gönülden çalışıyoruz.

Aradan 1 ay geçmeden yerli solunum cihazı tanıtıldı. Tamamen yerli imkanlarla geliştirilen solunum cihazı, Mayıs sonuna kadar 5 bin adet üretilecek. Şu anda bu konudaki üretim çalışmaları devam ediyor.

Milli seferberlik gibi oldu, herkes annesi babası çoluğu çocuğu bu hastalıktan muzdarip gibi çalıştı. İnanılmaz hızlı bir süreçle, hızlı bir aksiyon filmi gibi bu güne geldik

Yerli solunum cihazının önümüzdeki dönemlerde farklı ülkelere de satışı söz konusu olabilir.
Yerli solunum cihazının önümüzdeki dönemlerde farklı ülkelere de satışı söz konusu olabilir.

Türk mühendislerin geliştirdiği mekanik solunum cihazı, birçok farklı ülkenin de dikkatini çekiyor. Dolayısıyla satışlar konusunda da önemli adımlar atılıyor. Hatta ilk satışlar Litvanya'ya yapıldı. Kuzey Avrupa'daki Litvanya, toplamda 20 adet solunum cihazı satın aldı. İlk parti ürünlerin hastanelere teslimatlarının yapılmasının ardından satışlara da başlanmış oldu. Şu an için bu kadar kısa sürede Litvanya'ya satılmış olsa da önümüzdeki dönemlerde farklı ülkelerin de Türkiye'nin yerli solunum cihazını satın almak isteyeceği aşikar.

Litvanya'ya solunum cihazı satışını Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Twitter hesabından duyurdu. Limeta isimli şirkete satılan 20 adet solunum cihazının ardından 'Bu gurur Türkiye'nin' mesajı da yer aldı!

Selçuk Bayraktar, yerli solunum cihazının üretim sürecini detaylı bir şekilde anlatmış ve aslında aksiyon filmine benzetmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >