YouTube'un masaüstü uygulamasına 'resim içinde resim' özelliği geliyor

YouTube
YouTube

YouTube, daha önce hem Android hem de iPhone uygulamalarında yer verdiği 'resim içinde resim' özelliğini masaüstüne dahil ediyor.

Dünyanın bir numaralı video paylaşım platformu YouTube, yaklaşık 6 aydır iki yeni masaüstü özelliği test ediyor. Kullanıcıların videoları izlemeden önce içeriğe dair fikir sahibi olmasını sağlayan YouTube, iki özellikle de aynı şeyi hedefliyor.

Resim içinde resim özelliği

Daha önce YouTube dahil birçok farklı mobil uygulamada karşımıza çıkan PiP yani resim içinde resim özelliği artık YouTube'taki çok daha fazla kullanıcının karşısına çıkıyor. Bu sayede kullanıcılar herhangi bir videoyu sağ altta küçülterek platformdaki videoları dolaşmaya devam edebiliyor.

YouTube'taki 'Mini Player' sayesinde videolar ufak pencerede sağ altta oynatılabiliyor.
YouTube'taki 'Mini Player' sayesinde videolar ufak pencerede sağ altta oynatılabiliyor.

Yakında tüm kullanıcılara açılabilir

Üstelik YouTube.com'daki video araçlarının sağ alt köşesinde yeni bir 'MiniPlayer' simgesi de eklenmiş durumda. Videonun üzerine tıklayarak oynatma listesini tanımlamak ve ufak pencerede oynatmak mümkün hale geliyor.

Az önce de bahsettiğimiz üzere şu anda bu özellik belirli kullanıcılara açılmış durumda. Ancak yakın zamanda çok daha fazla kullanıcının masaüstünde bu sisteme erişeceği belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >