Baharı karşılayan kitaplar

​Baharı karşılayan kitaplar
​Baharı karşılayan kitaplar

Motivasyonunuzu arttırmak, psikolojinizi düzene sokmak veya ruhunuzu dinlendirmek istiyorsanız okuyun. Bilimsel olarak açıklanmış bir gerçek var ki stres atmanın en iyi yöntemlerinden biri okumak ve okumanın insana daha bir çok faydaları olduğunu da biliyoruz. Bizde bunu bilerek sizler için ilginizi çekebilecek kitapları bu başlık altında topladık.

Tavşanlar ve Boa Yılanları / Fazıl İskender

Eserde, boa çarlığı ve tavşan krallığı diye geçen, biri zayıfladıkça diğeri güçlenen iki devletin yönetiminde de diktatörler bulunur. Çoğu eleştirmen tarafından, boa yılanlarının çarı olan Yüce Piton ile simgelenenin Stalin olduğu da ifade edilmektedir.

Profil Kitap – 208 Sayfa
Profil Kitap – 208 Sayfa

Zamane / Engin Geçtan

Engin Geçtan geniş bir zaman aralığında, Türkiye'de yaşanan süreçlere uzmanlık alanı olan psikiyatri perspektifinden bakıyor, toplumun ve bireylerin değişmesine dair değerlendirmeler ve yorumlarda bulunuyor.

Metis Yayınları – 104 Sayfa
Metis Yayınları – 104 Sayfa

Muhteşem Gatsby / F. Scott Fitzgerald

Muhteşem Gatsby, kahramanı Jay Gatsby'nin Long Island'da bir malikânede sürdürdüğü debdebeli yaşam tarzı, "Caz Çağı" olarak bilinen 1920'li yılları bütün coşkusu, aşırılıkları, şiddeti ve çöküşüyle yansıtır.

İş Bankası Yayınları – 184 Sayfa
İş Bankası Yayınları – 184 Sayfa

Gökbörü’nün İzinde / Prof. Dr. Ahmet Taşağıl

Ahmet Taşağıl kitabında Türk isminin kimlere denildiğini, Türklerin nereden geldiklerini, inançlarını, en ilginç geleneklerini, asırlar boyunca taşıdıkları karakteristik özelliklerini, tüm dünyanın imrendiği teşkilatlanma ustalıklarını ayrıntılarıyla anlatıyor.

Kronik Kitap – 336 Sayfa
Kronik Kitap – 336 Sayfa

Doğa ve Yürüyüş Üzerine/Henry David Thoreau

Thoreau’nun belli başlı eserlerinden özenle seçip yayıma hazırlanan Doğa ve Yürüyüş Üzerine, tıpkı ormandaki patika gibi sürprizlerle dolu, bülbülün şarkısı gibi canlı ve nüktedan, karakaplumbağası gibi “bilge” yazıları kapsıyor.

Everest Yayınları – 180 Sayfa
Everest Yayınları – 180 Sayfa

Hemen Hemen Hiç / Osman Cihangir

Yeni bir gerçeklik inşası diyelim, bu öykülerin yaslandığı anlamı amaç edinen yazarın yapmak istediği şeye. Öte yandan ekleyelim, öyküler ise yeni bir biçim teklifi. Galiba hem bugün hem de ileride adı hep anılacak bu genç yazarın.

İz Yayıncılık – 144 Sayfa
İz Yayıncılık – 144 Sayfa

Lapa Lapa Yâr / Salih Nurettin Çevik

Salih N. Çevik’in edebiyat dünyamızdaki önemli isimlerin kar hakkındaki yazılarından derlediği bu kitap, âdeta “beyaz dokusunda o saf rüyanın” diyor ve kar yağarken temizlenen hayatlarımızın içinde bir yolculuğa çıkarıyor bizi.

AZ Yayıncılık - 205 Sayfa
AZ Yayıncılık - 205 Sayfa

Seçilmiş Şiirler & Dino Ağıtları / R. M. Rilke

Rainer Maria Rilke’nin yaşama biçimi şiiri kadar önemlidir. Bu her şeyden önce, bütün yaşayışı şiire adamadır; ozanca yaşama, ozanca var olmadır. “Şiiri yazmadan yaşayabilir miyim?” sorusunu çok önceden kendine sormuştur. Dünya şiirinin bu büyük ozanının başucunuzda bulunmasını dileriz.

İz Yayıncılık - 208 Sayfa
İz Yayıncılık - 208 Sayfa