Beyazperde listesi

​Beyazperde listesi
​Beyazperde listesi

Bu ayın beyazperdesine yansıyan en iyi filmler...

Star Wars: Son Jedi

Rian Johnson'ın yazıp yönettiği Star Wars serisinin sekizinci bölümü olan The Last Jedi, The Force Awakens ile tanıştığımız Rey'in Luke Skywalker ile buluşmasının ertesinde olacakları konu ediniyor. Üçüncü üçlemenin ikincisi olan Star Wars: Son Jedi; günümüzün en büyük mitolojisi olma özelliğini koruyan serinin hayranları tarafından yine büyük heyecanla bekleniyor.

13 Aralık
13 Aralık

Le Redoutable

54. Uluslararası Antalya Film Festivali yarışma filmlerinden Le Redoutable, “Artist” filmiyle Oscar kazanan Fransız yönetmen Michel Hazanavicius’un yeni filmi. Ünlü yönetmen Jean-Luc Godard ve genç oyuncu Anne Wiazemsky arasındaki ilişkiyi konu alan film dönemin sosyo-politik panoramasını da çiziyor.

15 Aralık
15 Aralık

Jumanji: Vahşi Orman

Chris Van Allsburg'un 1981 tarihli popüler kitabından 1995 yılında Chris Van Allsburg yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan ve büyük başarı yakalayan Jumanji de yeniden çekilme furyasına katılıyor. Başrolündeki unutulmaz aktör Robin Williams ile hafızlara kazınan filmin yeni uyarlamasında Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart ve Karen Gillan rol alıyor.

29 Aralık
29 Aralık

Çizgi Ötesi

İlki 1990 yılında seyirciyle buluşan film, 25 yıl sonra çağdaş bir yorumla yeniden beyazperdeye dönüyor. Film, ölümden sonrasını araştıran beş tıp öğrencisinin öyküsünü anlatıyor. Başrollerini Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev, James Norton ve Kiersey Clemons’ın paylaştığı filmi Niels Arden Oplev yönetti.

1 Aralık

Pes Etme

Jake Gyllenhaal’ın başrolünde olduğu filmde bir adam 2013 Boston Maratonu bombalaması ve onun sonrasında yaralanmış hale gelen bir şehir için umut ve kararlılığın sembolü haline gelir. Film, zaaflara karşı yorulmayan cesarete odaklanıyor.

1 Aralık
1 Aralık

Vincent’ten Sevgilerle

Prömiyerini 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde gerçekleştiren Vincent’ten Sevgilerle;ünlü ressam Van Gogh'un hayatını ve gizemli ölümünü ressamın tablolarından esinlenerek hazırlanan bir estetikle gözler önüne seriyor. Filmde yer alan 65.000 karenin her biri Polonya ve Yunanistan'da yer alan stüdyoyu ziyaret eden 125 profesyonel yağlı boya ressamı tarafından çizildi.

29 Aralık
29 Aralık

Dönme Dolap

Usta yönetmen Woody Allen tarafından yönetilen Dönme Dolap, 1950’lerde Coney Adası’ndaki lunaparkın kalabalığı içinde hayatları kesişen dört karakterin hikâyesini anlatıyor. Filmin başrollerini Kate Winslet, Justin Timberlake, Jim Belushi ve Juno Temple paylaşıyor.

22 Aralık
22 Aralık

Muhteşem Showman

P.T. Barnum'ın hırsı ve hayal gücünden esinlenilen "The Greatest Showman" yoktan başlayarak dünya çapında sansasyona sebep bir gösteriyi yaratan bir vizyonerin öyküsünü anlatılıyor. Akademi Ödülü adayı Hugh Jackman'ın başrolünü aldığı filmde Jackman'a, Akademi Ödülü adayı Michelle Williams, Zendaya, Zac Efron ve Rebecca Ferguson eşlik ediyor.

29 Aralık
29 Aralık