Beyazperdenin ışıldayanları

​Beyazperdenin ışıldayanları
​Beyazperdenin ışıldayanları

Yaz aylarında Türk sinemasının perdeden çekilme alışkanlığında bu sene de bir değişiklik yok… Durum böyle olunca meydan birbirinden ünlü yıldızlarıyla Hollywood yapımlarına kalıyor. Dünyaca ünlü yazar Stephen King’in Kara Kule’sinden, Cate Blanchett’li Manifesto’ya; Arnold Schwarzenegger’li Terminatör efsanesinden Çılgın Hırsız serisinin yeni filmine hepsi ve çok daha fazlası bu ay sinemalarda keşfedilmeyi bekliyor…

KARA KULE

Dünyanın en çok satan yazarlarından Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlama The Dark Tower, ağustos ayının ilk hiti… Yaşadıklarımızdan farklı dünyaların da olduğunu gösteren, ihtiraslı ve yürekli hikâyesiyle beğeni kazanan roman bakalım sinema perdesinde de benzer bir başarı yakalayabilecek mi hep birlikte göreceğiz... Başrollerinde Idris Elba ve Matthew McConaughey'in rol aldığı film gizemli kara kule arayışını işliyor.

4 Ağustos
4 Ağustos

MANIFESTO

Bazı şanslı sinemaseverlerin İstanbul Film Festivali’nde izleme fırsatı bulduğu Manifesto ayın güzel bir sürprizi olarak vizyondan göz kırpıyor. Her sinemaseverin izlemesi gereken bir film olmasının yanı sıra iletişim fakültelerinin de mutlaka izlenecekler listesine alacağını düşündüğüm Manifesto, sanat tarihine yön vermiş çeşitli manifestolardan oluşuyor. Alman sanatçı Julian Rosefeldt’in video art enstalâsyonunun uzun metrajlı bir film versiyonu Cate Blanchett’i 13 farklı karakter ile izleme fırsatı sunuyor.

11 Ağustos
11 Ağustos

TERMINATOR 2

Bir süredir Avatar serisinin devam filmleri üzerine çalışan James Cameron'ın 2014 yılından beri konuşulan Terminator’u tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de 3D olarak vizyona giriyor. Tüm zamanların en önemli aksiyon ve bilim-kurgu filmlerinden biri kabul edilen 4 Oscar’lı unutulmaz filmin başrolünde elbette Arnold Schwarzenegger var. Türün müdavimleri ve nostalji severlerin için hiç kuşkusuz güzel bir buluşma olacak…

25 Ağustos
25 Ağustos

BELALI TANIK

Yönetmenliğini Patrick Hughes'un üstlendiği film aksiyon komedi türündeki film düşmanını korumak zorunda kalan yetenekli Michael Bryce ile başı beladan kurtulmayan bir tetikçinin hikâyesini anlatıyor. YönetmenliğiniPatrick Hughes'un üstlendiği filmde senaryoTom O'Connor'a emanet. Aksiyon komedisinin kadrosu ise Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek ve Gary Oldman gibi isimlerden oluşuyor.

18 Ağustos
18 Ağustos

ÇILGIN HIRSIZ 3

Illumination Entertainment tarafından üretilen animaston filmi Çılgın Hırsız, serinin 3. filmiyle2017'de de animasyon dünyasını sallamaya hazır. Gru, Lucy ve sevimli kızları Margo, Edith ve Agnes ve elbette Minyolar bıraktıkları yerden maceralarına devam ediyorlar. Çılgın Hırsız, şüphesiz dünyada her yaştan milyonlarca hayranı için en sarı ve en tatlı sürpriz.

25 Ağustos
25 Ağustos

ŞANSLI LOGAN

Steven Soderbergh'in yönettiği Logan Lucky, Kuzey Carolina'da NASCAR yarışları esnasında gerçekleştirecekleri bir soygunla yüklü bir paranın üzerine konmayı hedefleyen iki kardeşin hikâyesini konu ediniyor. 2013’te sinemayı bıraktığını açıklayan yönetmenin geri dönüş filmi olma özelliği de taşıyan film, sinemaseverler tarafından da heyecanla bekleniyor.

25 Ağustos
25 Ağustos

SON PORTRE

Geoffrey Rush'ın heykeltıraş Alberto Giacometti'yi canlandırdığı Son Portre, bu saygın sanatçının son yapıtı üzerinde çalıştığı dönemi anlatıyor. Usta oyuncu Stanley Tucci'nin yönettiği film, (Armie Hammer'ın canlandırdığı)Amerikalı genç romancı James Lord'un Giacometti'yi 1960'larda, Paris'teki stüdyosunda ziyaretiyle başlıyor.

18 Ağustos
18 Ağustos