Buluşturan dünya

Buluşturan dünya
Buluşturan dünya

Ortaokul zamanlarında hocalarımızın açtığı bir tartışma konusuydu "Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" sorusu. Ben bu sorunun cevabını hep her ikisi de olduğunu düşünürdüm ama zamanla okudukça daha çok şey öğrendiğimi fark ettim. Gezmek benim nezdinde kültürün eşanlamlısı gibi lakin okumak bilgi demek. Okudukça girdiğin her hayat, dokunduğun her organ yada savaştığın her düşman seni geçmişe taşırken geleceğe de götürüyor. Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) inen ilk vahiyde emrettiği gibi 'Oku', oku ki öğren...

Önce filmlerini izledik ama olsun

Yüz adım yolculuk - Richard C. Morais

Basıldığı yıl New York Times’ın çok satan kitapları arasına giren ve 30 ülkede yayımlanan Richard C. Morais’in Yüz Adımlık Yolculuk romanı nihayet Türk okurlarla buluştu. Fransız gurme mutfağının seçkin dünyasını fetheden alçakgönüllü bir Hint şefinin macerasını anlatan roman, aynı isimle 2014 yılında sinemaya da uyarlanmıştı.

Profil Kitap - 318 Sayfa
Profil Kitap - 318 Sayfa

Kitaplığınızın başköşesine!

Ahmed Yesevi - Prof. Dr. Necdet Torun

Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı, 2016-17 UNESCO Hoca Ahmet Yesevi Yılı anısına birçok yayın çıkardı. Bunlardan biri de Prof. Dr. Necdet Tosun’un editörlüğünde hazırlanan eser Ahmed Yesevi kitabı. Alim, mutasavvıf ve şair Yesevî’nin gönül dünyasını günümüze taşıyan aslı Çağatay Türkçesi olan hikmetlerinin Arap harfli yazımı, Latin harfli okunuşu ve sadeleştirilmiş haliyle kitaplığınızın baş köşesini hakeden bir eser.

Ahmed Yesevi Üniversitesi Yayınları - 190 Sayfa
Ahmed Yesevi Üniversitesi Yayınları - 190 Sayfa

Sahi, kimin o ceset?

Cesedi Nereye Gömelim - Cevdet Karal

Şairin “Kitabı, yaşamın bireysel gerçekliği yeniden kurma çabasını boşa çıkaran deneyimler üzerine kurulu olduğunu umutsuzca kabullenen okura, o hoşnutsuza, yorulmuşa armağan ediyorum?” ithafıyla okura sunduğu kitapta birbirinden bağımsız görülen şiirlerin hepsinde şair ara ara tek bir soruyu soruyor: *Cesedi nereye gömelim?” Bakalım bu soruya siz bir cevap bulabilecek misiniz?

Everest Yayınları - 140 Sayfa
Everest Yayınları - 140 Sayfa

Sosyal medyanın faydaları bu kitapta

1 TL'ye 15 Ülke 81 Şehir - Mehmet Sercan Öğe

Sosyal Medya Uzmanı Mehmet Sercan Öğe, günümüzde sıkça tartışılan “Sosyal medya faydalı mı, zararlı mı?” sorusuna kendi macerası üzerinden, özellikle gençlerin ufkunda sosyal medyanın kariyerlerine neler kazandırabileceğini anlattığı kitabıyla pozitif bir bakış açısı sunuyor. Özellikle sosyal medyanın kendisini asosyalleştirdiğini düşünen gençler bu tecrübeden istifade etmeli.

Cinius Sosyal Yayınlar - 144 Sayfa
Cinius Sosyal Yayınlar - 144 Sayfa

Kim o Osmanlı topraklarına göz diken?

Türk İmparatorluğunun Paylaşılması Hakkında 100 Proje - Trantafir G. Djuvara

14. yüzyıldan itibaren Avrupa’da fetihlere başlayan ve coğrafyada ilerleyen Osmanlı Devleti’nin önüne geçmek ve paylaşmak için planlar yapan Avrupalıların gizli projelerini bu eserde bulabilirsiniz. Kitabın içindeki projeleri gün yüzüne çıkaran ise 20. yüzyılın başlarında Romanya Krallığı’nın elçisi olarak İstanbul’da görev yapan diplomat ve araştırmacı, bir Avrupalı Trandafir G. Djuvara.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları - 584 Sayfa
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları - 584 Sayfa

Okuyan "Daha İyi Bir İnsan" olmak isteyecek

Kuşlar Yasına Gider - Hasan Ali Topbaş

Çağdaş Türk edebiyatının güçlü kalemi Hasan Ali Toptaş, Kuşlar Yasına Gider eseriyle romancılığa yeni bir boyut katıyor. Yazar kitapta edebiyatın vazgeçilmez konularından, yazarların da sancılı meselelerinden baba-oğul ilişkisini dramatik ve fantastik bir üslupla okuyucuya aktarıyor. Pırıl pırıl Türkçesi nedeniyle de okurun her kitabını heyecanla beklediği yazarın bu kitabını da elinizden bırakamayacaksınız.

Everest Yayınları - 250 Sayfa
Everest Yayınları - 250 Sayfa

Hatırlamak ve unutmak üzerine bir roman

Kül ve Yel - Müge İplikçi

Kül ve Yel’de Müge İplikçi hepimize tanıdık gelecek bir aile hikayesi anlatıyor. Toprakları unutmakla yoğrulmuş bir coğrafyada Alzheimer’lı bir kadın, Fehime (belki de Feride), anlatılabilecek en doğru hikayeyi hatırlıyor. Bir ailenin uzun yıllara yayılan sarsıcı öyküsü, hafızanın kuytu köşelerinden, dehlizlerinden kendine yol buluyor.

Can Yayınları - 216 Sayfa
Can Yayınları - 216 Sayfa

Başucunda bulunsun

Devlet Ana - Kemal Tahir

Merhum yazar Kemal Tahir'in 1967’de yazdığı, 1968’de TDK Ödülü verilmiş tarihi roman, dünyada altı asır hüküm sürmüş Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarını 13. yüzyılın sonlarındaki konuşma dili üzerinden akıcı bir üslupla anlatıyor. Türk edebiyat tarihinde derin izler bırakmış bu eseri okumaya başladığınız andan itibaren yaşadığınız coğrafyaya artık çok daha başka bir gözle bakacaksınız.

İthaki Yayınları - 656 Sayfa
İthaki Yayınları - 656 Sayfa