Dolunay Akşamları

Perili köşkte Dolunay akşamları
Perili köşkte Dolunay akşamları

Perili Köşk’te “Dolunay Akşamları” bu yazı unutulmaz kılacak...

The School of Life Istanbul, yaz döneminde katılımcılarını ‘Dolunay Akşamları’nda ağırlıyor. Borusan Perili Köşk’ün olağanüstü boğaz manzarasına karşı sanat, felsefe, müzik, lezzet ve sohbetle dolu geçecek bu deneyim “TSOL Istanbul” dostlarına ilaç gibi gelecek. Alper Hasanoğlu liderliğindeki ‘Aşkın Halleri’ atölyesi ile tam da ekinoks gününde başlayacak etkinlikler, Temmuz ayında Elis Şimşon ile “Potansiyelimizi Nasıl Keşfederiz” ve Ağustos’ta Aydan Bayır ile “Yorgun Zihinlere Bilinçli Farkındalık: Mindfulness” başlıkları ile devam edecek.

Keloğlan Masalları Köyü

Çocukların bayram hediyesi: Keloğlan Masalları Köyü

İstanbul Akvaryum bu bayram bol bol oyun, bol bol eğlence sunan heyecanlı ve eğitici “Keloğlan Masalları” etkinliğini çocuklarla buluşturacak. Keloğlan Masalları Köyü’nde çocuklar aileleriyle birlikte masalsı bir yolculuğa çıkacak. Gerçek boyutlarıyla kurulacak olan köyde tüm masal kahramanlarının yanı sıra Bilgecan Dede tarafından yapılan Adımopter, Denizaltı gibi masal öğeleri de yer alacak. Masal dünyasını yakından tanıma fırsatı bulacak çocuklar Bilgecan Dede’nin evini gezme ve masal karakterleriyle fotoğraf çektirme şansını yakalayacak. Çocuklar bayram boyunca Keloğlan’ın masalsı gerçek köy evi, Sultanın Şatosu, Huysuz ve Uzun, Balkız ve Karavezir Bilgecan ile iç içe olacak.

Kelooğlan, masal köyü
Kelooğlan, masal köyü

Arter’de ‘Düşmeye’ dair bir sergi

“Her düşenin kanadı yoktur”

“Yerçekimi” ve “ağırlık/vakar” kavramları etrafında geliştirilen “Her Düşenin Kanadı Yoktur” isimli sergi, düşme eylemini fiziksel bir düşüş, beceriksizlik ya da yetersizlikten kaynaklanan bir sonuç, veya kötü yazgının/ lanetin getirdiği kaçınılmaz son gibi ilk çağrışımlarının ötesine geçerek ele alıyor. Her şeyin her an düştüğü ve düşmeye devam ettiği fikrinden hareket eden sergi, bir toz zerreciğinin onu yere inmeye zorlayan kaderiyle dilimizin ucundan dökülüveren sözcüklerin kaderini birbirine bağlayan ortak bir koşula işaret ediyor ve maddesel olsun ya da olmasın her şeyi düşmeye zorlayan bu ortak zeminde, beklenmedik ile sıradan olanı birbirine bağlayan baş döndürücü bir hareketin üretici gücünü açığa çıkarmayı amaçlıyor.

Bas Jan Ader, Phyllida Barlow, Cyprien Gaillard, Ryan Gander, Mikhail Karikis & Uriel Orlow, VOID ve Anne Wenzel’in eserlerini bir araya getiren serginin küratörlüğünü Selen Ansen üstleniyor.

Pera+ ve Pera Genç Atölyeleri

Pera Eğitim ile deneyimliyor!

Pera+ ve Pera Genç atölyeleri, “Mario Prassinos: Bir Sanatçının İzinde”, İstanbul-Paris-İstanbul ile “4. Jameel Ödülü” sergileri kapsamında yetişkinlere ve gençlere yönelik felsefe, edebiyat ve sanatı bir araya getiren atölyeler düzenliyor.

Pera Genç’in 13-17 yaş aralığındaki gençlere yönelik düzenlediği, 13 Temmuz Çarşamba günü saat 17:00’da yapılacak “Doğaya Prassinos’un Gözünden Bak!” adlı atölyede katılımcılar mürekkeple ve damlatma-üfleme gibi tekniklerle görselleştirecekleri doğa imgelerini, Prassinos’un üretim sürecini deneyerek yeniden yorumlayacaklar.

20 Temmuz Çarşamba günü felsefe atölyesinde ise, Prassinos’un Küçük Alpler’inden yola çıkarak “Sanat, doğanın taklidi midir; yoksa sanatçının hayal ve yaratım gücünün bir ürünü müdür?” soruları üzerine düşünecekler. Ardından renkli mürekkeplerle resim yapacaklar.

Pera+ ve Pera Genç Atölyeleri
Pera+ ve Pera Genç Atölyeleri

İMA Akademi

İstanbul Moda Akademisi’nde yaz okulu başlıyor

Türkiye’nin moda alanında en yetkin eğitmen kadrosuyla hayat boyu sürecek bir moda yolculuğuna çıkaran İstanbul Moda Akademisi, moda alanında yetenekli, bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen gençleri, Nişantaşı’nda bulunan binasında gerçekleştireceği “Yaz Okulu”na davet ediyor. İMA Yaz Okulu, 14-17 ve 18-25 yaş gruplarındaki gençlere moda sektöründeki kariyer seçeneklerini görmelerini ve geliştirmelerini sağlayacak eğlenceli, dinamik ve uygulama temelli eğitimler içeriyor.

İma akademisi
İma akademisi

Sinema Geceleri

Akasya’da açık hava “Sinema Geceleri” başlıyor

Anadolu yakasının önemli kültür sanat merkezlerinden biri olan Akasya, açık havada gerçekleştirdiği “Sinema Geceleri” ile sinemaseverlerin keyifli bir yaz geçirmelerini sağlıyor. Aksiyondan komediye, animasyondan fantastik sinemaya geniş bir yelpaze sunan program kapsamında, gişede başarı sağlamış yerli ve yabancı yapımlar ücretsiz olarak gösterime giriyor.

Sinema geceleri
Sinema geceleri

Akasya AVM Olimpiyatlar Sergisi

Olimpiyat coşkusu İstanbul’a taşınıyor!

Efsanevi boksör Muhammed Ali’nin boks eldiveni, tüm zamanların en iyi basketbol oyuncusu Michael Jordan’ın imzalı ayakkabısı, dünyanın en iyi yüzücüsü unvanını kazanan ABD’li yüzücü Mark Spitz’in madalyası ile birçok önemli olimpiyat meşalesinin sergileneceği P&G Olimpiyatlar Sergisi’nde ziyaretçilerle buluşacak. Sergi kapsamında ayrıca “Çocuğuna spor yaptıran her anne, bir olimpik annedir” felsefesi doğrultusunda anne ve çocukların birlikte vakit geçirebilecekleri özel bir oyun/ spor alanı hazırlandı. Naim Süleymanoğlu’nun 1988 yılında Seul’da kırdığı Olimpiyat rekorunun deneyimlenebileceği alanda ziyaretçilere özel aktiviteler sunulacak.

Naim Süleymanoğlu
Naim Süleymanoğlu

İstanbul Dervishes Sema Gösterisi

Ruhunuza kulak verin

On bir ayın sultanı Ramazan ayının sonuna ve de bayrama doğru yaklaştığımız günlerde ruhunuzu ferahlatacak muhteşem bir gösteri Hocapaşa’da sizleri bekliyor. Canlı tasavvuf müziği eşliğinde 360 derece “video mapping” eşliğinde büyüleyici atmosferde enfes bir sema gösterisi sizleri bekliyor olacak.

Dervishes Sema Gösterisi
Dervishes Sema Gösterisi

Damien Rice - Zorlu PSM

Sahnenin büyüsünü anlatıyor

Sesiyle ayrı yazdığı sözlerle apayrı bir estetiğe sahip İrlandalı sanatçı Damien Rice 29 Temmuz’da İstanbul’a geliyor. Dünyanın en büyük müzik festivallerinde de sahne alan Rice birçok filmin ve dizinin de soundtracklerine imza attı. Daha çok filmlerden aşina olduğumuz melodiler Zorlu PSM’de olacak.

Damien Rice
Damien Rice

Scorpions 50.Yıl Festivali

Efsane 50. yılını İstanbul’da kutluyor

Scorpions 50. yılını İstanbul’da kutlayarak bu yazın rock ateşini yükseltecek! Nice eşsiz albüm, müzik tarihine kazınmış unutulmaz rock marşları, nesiller boyunca eskimeyen melodiler ve olağanüstü turneler… Alman grup Scorpions sadece rock tarihinin gelmiş geçmiş en büyük topluluklarından biri değil, müzik tarihinin en önemli markalarından biri aynı zamanda. Bu eşsiz festivalde Scorpions’tan öncü Türk Rock Müziği’nin kraliçesi Şebnem Ferah sahne alacak. Rock müziği tutkunları için eşsiz bir gün olacağı kesin!

Scorpions
Scorpions