El yapımı ve saf: Levent

Levent parfümevinin kurucusu Levent Gündüz'dür.
Levent parfümevinin kurucusu Levent Gündüz'dür.

Türkiye'den yeni parfüm markaları çıktıkça heyecan vemutluluk duyuyoruz. Levent de onlardan biri. Levent Gündüz'ünkurduğu parfümevi; el yapımı şişeleri, kalıcı yağları,ilhamını oriental oud kokularından alan ürünleriyle dikkatçekiyor. Kokularının isimlerinde Osmanlı ve Türk tarihine degöndermelerde bulunan Levent'in kurucusu sizler için anlattı.

Uzun Yıllar Sonra

Uzun yıllar moda sektöründe mağazacılık yaptıktan sonra, farklı bir alanda bir şeyler yapmak niyetindeydim. Parfümler her zaman ilgimi çekmiştir. Kokuların zengin dünyasını derin bir şekilde araştırarak bu alanda ilerlemek istedim. Amacım üzerinde kafa yorarak artistlik farklı bir marka kurmaktı. Bu markaya da isim olarak bütün tasarımları, el işini kendim yaptığım için markanın adını da Levent koydum.

Saf Yağ

Normal parfümler, eau de parfum gibiler alkol ve su içerir. Levent ise içerik anlamında tamamen saftır. Hâliyle kokularımız oldukça kalıcıdır. Ürünlerimizi kullandığınızda bütün gün boyunca farklı parfüm notaları öne çıkar, kendisini hissettirir. Levent'i farklı kılan özelliklerden biri de bütün ürünlerimizin el işçiliği ürünü olması. Şişelerimiz tek tek yapılır ve doldurulur.

Levent'in kurucusu ilhamını oriental oud kokularından alıyor.
Levent'in kurucusu ilhamını oriental oud kokularından alıyor.

Tarihten Besleniyoruz

Kokularımızın isimlerinden bazılarında Türklerin sahip olduğu tarihi mirası görebilirsiniz. Mesela Tanzimat, Othman Khan ve Queen of Ottoman koleksiyonumuzda yer alan kokuların isimlerinden birkaçı. Bu özelliğimizde bizi Türk markası olarak öne çıkartıyor. Bizim bir Türk markası olduğumuzu gördüklerinde de yabancıların tepkileri olumlu oluyor, insanların ürünlerimize olan reaksiyonlarında mutluluk verici.

Havamız Farklı

Evet niş parfüm dünyasında çok fazla marka var. Farklı tarzlara sahip markalar öne çıkıyor. Biz Haute Parfumerie markasıyız, ürünlerimizi elinize aldığınızda el işçiliğini görebilirsiniz. Modern oriental kokularımızın da farklı bir havası olduğunu düşünüyorum.