Erciyes'e gitmek için 10 sebep

​Türkiye’nin Alpleri, Erciyes
​Türkiye’nin Alpleri, Erciyes

Türkiye’nin Alpleri konumunda olan Erciyes, kış boyu görkemli manzaralara ve misafirleri için renkli eğlencelere sahne oluyor. Siz de bugünlerde kış tatile çıkmak istiyor fakat hala karar veremiyor musunuz? İşte size Erciyes’i seçmeniz için 10 sebep.

Saatlerce sıra beklemeden kayma imkanı

Erciyes Kayak Merkezi, kış sporları yapanlar tarafından en yeni liftleri ve teknik imkanlarıyla Türkiye’nin en iyi kayak merkezi olarak gösteriliyor. Son teknoloji teleferik sistemiyle, saatte 26 bin 750 kişi taşıma kapasitesi bulunuyor ki, bu da kayakçılar için teleferik kuyruğuna girme ve zaman kaybetme dezavantajını ortadan kaldırıyor. Erciyes’te dağın 25 km’lik alanı içerisinde bulunan ikisi gondol ve birçoğu çift hızlı 18 adet mekanik tesis ağı misafirlerine çok farklı noktalarda kayak yapma imkanı sunuyor.

Sıra beklemeden kayma imkanı...
Sıra beklemeden kayma imkanı...

Türkiye'nin dört bir yanından ekonomik uçak imkanı

Erciyes coğrafi konumu itibariyle de dünyanın en merkezi konumundaki kayak merkezi. Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından uçak seferleri bulunuyor ve İstanbul’dan da Kayseri’ye her gün 15 tarifeli uçuşla oldukça ekonomik ve yüksek konforda ulaşılıyor. Erciyes’in İstanbul’a olan 1 saatlik uçuş mesafesi Erciyes Kayak Merkezi’ni yerli ve yabancı turistler açısından oldukça cazip kılıyor.

Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından uçak seferleri bulunuyor.
Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından uçak seferleri bulunuyor.

Diğer yandan Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri Hava Limanı’na 25 dakika, Kayseri şehir merkezine 20 dakika ve Kapadokya’ya 45 dakika uzaklıkta bulunuyor. Şehir merkezinden duble yol ile Erciyes’e otoban konforunda ulaşım sağlanabiliyor.

Bilmeyene kayak eğitimi

Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp derler… Kayak sporuna yeni başlayanlar için Erciyes A.Ş. bünyesinde bulunan Snow Academia Kayak Okulu, tamamı sertifikalı ve deneyimli eğiticilerinden oluşan profesyoneliyle verdiği kısa süreli eğitimlerle misafirlerine temel kayak derslerini öğreterek en iyi imkanlarda kayak deneyimi yaşatıyor.

Snow Academia Kayak Okulu tarafından bilmeyene kayak eğitimi.
Snow Academia Kayak Okulu tarafından bilmeyene kayak eğitimi.

Ekstra güvenli

Şüphesiz ki kayak merkezlerindeki en önemli konulardan birisi güvenlik. Kayak sporunun kendi risklerinin yanı sıra dağ ortamında oluşabilecek istenmeyen durumlara karşı, Erciyes’te tüm ilk yardım ve arama kurtarma eğitimlerini almış, tam donanımlı 25 kişilik Pist Güvenlik Ekibi sürekli devriye gezerek, istenmeyen durumlar için teyakkuz halinde bulunuyor.

Erciyes Dağı’nda herhangi bir çığ düşme riski de bulunmuyor.

25 kişilik Pist Güvenlik Ekibi sürekli devriye geziyor.
25 kişilik Pist Güvenlik Ekibi sürekli devriye geziyor.

Dünyanın en iyi pistleri

Erciyes Kayak Merkezi’nde bulunan pistler, doğal koşullarından dolayı açık ve esintili olduğu için off-pist “Snowboard” ve “Snowkite” sporlarına uygunluğu açısından Alplerden daha avantajlı. Snowboard tutkunları için adrenalin yüklü off-piste deneyimi Erciyes’te doyasıya yaşanabilirken, snow-kite heyecanı yaşamak isteyenler için de dünyanın en iyi pistleri Erciyes’te.

Dünyanın en iyi pistleri Erciyeste...
Dünyanın en iyi pistleri Erciyeste...

Tek biletle çok şey

Erciyes’te on-pist ve off-pist olmak üzere toplam 102 km uzunluğunda Alpler standardında bir biriyle bağlantılı 34 farklı kayak pisti bulunuyor. Bu pistlerin 70 km’lik kısmı her gün kayakseverler için snowtrucklarla eziliyor ve düzenleniyor. Farklı zorluk derecelerindeki (siyah-kırmızı-mavi) pistler, kayak tutkunlarına 2200 m – 3400 m irtifada zirveye en yakın kayak deneyimini sunuyor.

Tüm pistlerde özgürce kayak yapabilme lüksü Erciyes’teki artılardan bir tanesi.

Erciyes Kayak Merkezi’nde 4 farklı giriş kapsında 18 mekanik tesis ve 34 farklı pistte “tek biletle” gün boyu doyasıya kayak yapılabiliyor.

Tek biletle bir çok şey yapılabiliyor...
Tek biletle bir çok şey yapılabiliyor...

Daima yeterli kar

Kayakseverler için en önemli konuların başında pistte kayak için yeterli kar olup olmadığı geliyor. Erciyes Kayak Merkezi, bu sorunu Türkiye’nin en gelişmiş suni kar üretme sistemiyle çözerek yeterli kar oranını kayakçılara rahatlıkla sağlayabiliyor.

54 km pist, 154 adet suni kar makinesiyle kar yağmasa dahi hizmete sunuluyor.

Suni kar daha yüksek donma avantajı sunarak çok dayanıklı pistlerin oluşmasını ve bu pistlerin ilkbaharın sonlarına kadar hizmet vermesini de beraberinde getiriyor. Erciyes’te kar kalınlığı Ocak ayı itibariyle yer yer 2 m’ye ulaşmış durumda.

Her bütçeye göre otel

Her bütçeye göre otel bulabilirsiniz.
Her bütçeye göre otel bulabilirsiniz.

Erciyes’te, ister 2 bin 200 metredeki muhteşem dağ otellerinde, isterseniz şehir merkezindeki global marka otellerde konaklayabilirsiniz. Dağ konseptine uygun mimari tasarımlarıyla Erciyes Dağı’ndaki oteller, bin 450 yatak kapasitesi ile lüks bir konaklama deneyimi sunuyor. Kayseri şehir merkezindeki dünyaca ünlü oteller ise 5 bin kişilik yatak kapasitesinin yanı sıra ulaşım kolaylığı avantajıyla şehirde konaklama yapıp günü birlik Erciyes’e kayağa gitme imkanı veriyor.

Tamda kayak tutkunlarına göre: Toz kar

Her spor dalında olduğu gibi kayak sporunda da uygun doğal koşullar yapılan spor etkinliğinin kalitesini önemli ölçüde etkiliyor. Soğuk ve yüksek irtifalı dağlara has ‘‘toz kar’’ kayak tutkunları için Erciyes’i cazip kılan en önemli özelliklerden birisi.

Toz kar yapısı itibari ile daha hızlı ve akıcı bir kayak deneyimi sunuyor.

‘‘Toz kar’’ kayak tutkunları için Erciyes’i cazip kılan en önemli özelliklerden birisi.
‘‘Toz kar’’ kayak tutkunları için Erciyes’i cazip kılan en önemli özelliklerden birisi.

Ekonomik sosyal alanlar

Dağ ortamının mimari dokusuna uygun olarak inşa edilmiş sosyal alanlarda, kafe, restoran, market, kayak kiralama, soyunma odaları, kiralık dolaplar, anne bakım odaları, çocuk oyun alanları, sağlık merkezi, kayak ve ekipman mağazaları misafirlerin bir kış tatilindeki tüm ihtiyaçlarına oldukça ekonomik cevap veriyor.

Ekonomik sosyal alanlar...
Ekonomik sosyal alanlar...