Geniş çerçevesiyle ajanda

​Geniş çerçevesiyle ajandada bugün
​Geniş çerçevesiyle ajandada bugün

Şubat ayında olan etkinlikleri derleyip sizin beğeninize sunduk... İçeriğe göz atarsanız 'Bu ay ne yapsak?' sorusuna cevap bulabilirisiniz.

BAĞIMSIZ FİLMLER FURARI

!Fİstanbul

Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan festival dünyanın her yanından farklı bakışları sinemaseverlerle buluşturuyor. Festival, içeriğinde yer alan partiler, atölyeler, yarışmalar ve etkinliklerle katılımcılara çok zengin bir program sunuyor. Film gösterimlerinin yanında “!fmusic”, “!fsundancelab” gibi etkinliklerle de sinemayı yeniden keşfedeceksiniz. 16 Şubat’ta İstanbul’da başlayacak ve 10 gün sürecek festival, mart ayında Ankara ve İzmir’e taşınacak.

!Fİstanbul
!Fİstanbul

HER PAZARTESI TAŞRA KABARE MEKAN’DA

"Ev'vel Zaman"

Ev’vel Zaman, günümüz insanını “Kentsel Dönüşüm” adı altında geçirdiği hızlı başkalaşımın belleğe, hatıralara tutunmaya dair bir perspektif içinde ele alıyor. Genç kuşağın önemli oyuncularından Funda Eryiğit, Esme Madra ve Bedir Bedir’i bir araya getiren oyun, ay boyunca her pazartesi 20.30’da Taşra Kabare Mekan’da sahneleniyor.

Bedir Bedir, Esme Madra ve Funda Eryiğit
Bedir Bedir, Esme Madra ve Funda Eryiğit

FANTASTIK GERÇEKÇILIĞIN EVRENSEL SANATÇISI

Erol Deneç Sergisi

İş Sanat, bugünlerde fantastik gerçekçilik tarzının dünya çapındaki ilk Türk temsilcisi Erol Deneç’in 55 yıllık sanat yaşamını gözler önüne seren retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor. Erol Deneç’in eserlerini, 18 Şubat’a kadar İş Sanat Kibele Galerisi’nde görebilirsiniz.

Erol Deneç
Erol Deneç

GENÇ YETENEKLERDEN DEV KONSER!

Forte 24 Genç Yetenek

13 Şubat Pazartesi akşamı “Forte 24 Genç Yetenek” projesi yararına, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi (PSM) ev sahipliğinde, dünyaca ünlü keman sanatçısı Prof. Cihat Aşkın’ın sanat yönetmenliğinde yapılacak konser, ünlü şef İbrahim Yazıcı’nın yönetimindeki senfoni orkestrası eşliğinde gerçekleşecek. Müziksever gençler bu konseri kaçırmamalı.

Forte 24
Forte 24

TOPRAK, SU, ATEŞ

Serap Aksoy Heykel Ve Seramik Sergisi

“Toprak Su Ateş” adıyla Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde açılan sergi, Serap Aksoy’un seramik sanatıyla yoğrulmuş uzun zamanın bir nevi küçük retrospektif seçkisinden oluşuyor. Mehmet Lütfi Şen’in küratörlüğünü üstlendiği sergide, 5 bin yıllık bir geleneğin estetik algısının günümüze yansımalarıyla karşılaşacaksınız.

Serap Aksoy Heykel Ve Seramik Sergisi
Serap Aksoy Heykel Ve Seramik Sergisi

ERKAN OĞUR VE İSMAIL HAKKI DEMIRCIOĞLU

Moi Sahnede!

Mall of İstanbul’da yer alan MOİ Sahne 24 Şubat’ta Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisini ağırlıyor. Sazın ve sözün ustaları saat 21.00 başlayacak olan konserle, dinleyicilerine türkülerle dolu harika bir akşam yaşatacaklar. Konserin biletlerini MOİ Sahne gişesinden veya “biletix.com”dan temin edebilirsiniz.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu
Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu

SHAKESPEARE’NIN UNUTULMAZ OYUNU

12. Gece

İBB Şehir Tiyatroları Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece oyununu sahnelemeye devam ediyor. İkiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşmelerini anlatan oyun, bu ay 8-12 Şubat tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izleyiciyle buluşuyor. Biletler tiyatronun internet sitesinden temin edilebiliyor.

12. Gece
12. Gece

ASIRLARDIR SÖNMEYEN IŞIĞIMIZ: ALIMLER-KITAPLAR

Arapça Kitap Fuarı

Geçen yıl büyük ilgi gören Türkiye Arapça Kitap Fuarı,bu yıl İstanbul Sultanahmet Vakfı (İSVA),Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Haşimi Yayınevi organizasyonuyla Sultanahmet Medresesi’nde gerçekleşecek. Arap ülkelerinden birçok yayınevi ve yazarın katılımıyla düzenlenen fuar, “Asırlardır sönmeyen ışığımız: Alimler-Kitaplar” mottosuyla kitapseverlerle buluşuyor. Fuar, 26 Şubat’ta sona erecek.

Arapça kitap fuarı
Arapça kitap fuarı