Günün önerileri

Günün önerileri
Günün önerileri

"Ne okumalıyım?", "Nereye gidelim?" yada "Ne dinleyelim?"diye soruyorsanız buraya bir göz atmanızı öneririm.

Asfalt Yengeci

Ali Deniz Uslu’yu önce müzik üzerine yazdığı yazılarla tanıdık, daha sonra da yaptığı röportajlarla. İlerleyen yıllarda Ali Deniz Uslu sadece müzik değil gezi, yeme-içme, edebiyatla ilgili konularla da yazdığı yazılar ve yaptığı haberlerle dikkat çekti. Son yıllarda da onun yazar kimliğini görüyoruz.

Ali Deniz Uslu
Ali Deniz Uslu

“Girdap Balıkçısı”, “Karganın Duyduğu” kitaplarının ardından dergimizin de yazarlarından olan Uslu’nun üçüncü kitabı “Asfalt Yengeci”İnkilap Kitapevi’nden çıktı. Ali Deniz, yeni kitabında kurduğu cümlelerle hem dalga hem fırtına hem de dinginlik yaratıyor; ruhlara hitap ediyor. Şiirle haşır neşir edebiyat severlere şiddetle öneriyoruz.

“Asfalt Yengeci” İnkilap Kitapevi
“Asfalt Yengeci” İnkilap Kitapevi

Sanat eseri gibi tepsiler

Genç yaşta tasarım objeler odaklı bir yayınevi kuran Carine Jannin, standartların dışında cesur tasarımlarıyla 20 yıldır başarılı işlere imza atıyor. Şu an 45 ülkede ürünleri satılan marka, hayvanlar âleminin yeniden şekillendirilmiş prototipleri ve müzelerdeki sanat eserlerini andıran tarzlarıyla oldukça ilgi çekiyor. Bu konseptte olan Rachel Convers tarafından resmedilen tepsi serisi şık bir hediye alternatifi olabilir.

Rachel Convers tarafından resmedilen tepsi serisi...
Rachel Convers tarafından resmedilen tepsi serisi...

Bir Lezzet Klasiği ‘Hasan Balıkçılar’

1965’den günümüze uzanan bir lezzet masalı olan Hasan Balıkçılar; denize, balıklara ve güzel akşamlara adanmış 51 yıllık tecrübesini lezzet sofralarına dönüştürüyor. Türkiye’nin dünya çapında tanınmış balık restoranı Hasan Balıkçılar, yılların birikim ve lezzetini yenilenen vizyonuyla geleceğe taşıyor. Şarkılara konu olan, 1965 yılında Yeşilköy’de bir balık tezgâhında ilk müşterisine ‘merhaba’ diyen Hasan Balıkçılar, konuklarının desteği, doğanın cömertliği ve lezzetli sunumlarıyla damak lezzetine güvenenleri denizin ganimetlerini tatmaya bekliyor.

Hasan Balıkçılar
Hasan Balıkçılar

Yazı şimdiden özleyenlere

Yalın’ı dinleyiciyle buluşturan “Ellerine Sağlık” albümünden bugüne tam 12 yıl geçti ama Yalın çizgisini hiç bozmadı. Yaptığı çalışmalar da hep belirli bir kalitenin üzerinde oldu. Kısa bir süre önce “Tatlıyla Balla” isimli single’ını çıkaran sanatçı yine çıtasını düşürmemiş. Sonbahara doğru adım atarken tam yazlık bir şarkı yapmış. Kendinizi iyi hissetmek için her gün “Tatlıyla Balla”dan bir doz alabilirsiniz. Pozitif, güzel, güneşli ama serin bir şarkı.

Yalın
Yalın

Klas ve baş döndürücü

“Fidelis”, Gérald Ghislain’ın elinden çıkan bir parfüm. Başarılı parfümör Fransa’da doğmuş ve Fas’ta büyümüş haliyle de iki kültüre de kendisini yakın hisseden biri. Onun markası Histoires de Parfums’un son ürünü “Fidelis” de iki kültürden izler taşıyor. Gül, öd, kahve, ahududu, amber ve paçuliyi hissedebileceğiniz bir koku. Baharatlı ve şekerli olmasına karşın rahatsız etmeyen klas, yavaş yavaş serinleyen havalara yakışacak bir parfüm.

“Fidelis”
“Fidelis”

Super Mario çantalarda

Super Mario bir döneme damgasını vurmuş bir oyun. Üzerinden yıllar geçse bile ona olan sevgimiz ve ilgimiz hiç azalmadı. Oyun konsolları gelişti, değişti, başka bilgisayar oyunlarına merak sardık ama Super Mario, onun kardeşi Luigi ve Prenses Peach’in yerleri pek çoğumuz için ayrıydı. Vans, Nintendo koleksiyonuyla Mario kahramanlarını çantalar ve ayakkabılarla yeniden canlandırıyor. 90’lı yıllara âşık olanlar kaçırmasın.

 Vans, Nintendo koleksiyonu
Vans, Nintendo koleksiyonu