Her türden biraz

Her türden biraz​
Her türden biraz​

Ufkumuzu genişleten, benliğimize yeni bir benlik katan, bilgi haznemizi dolduran ve zihnimize serüvenler yaşatan kitaplarla bu ayda bu köşeyi süslüyor, hayal dünyanızda mükemmel bir tat bırakan kitaplarla karşılıyoruz.

TÜM GEÇ KALANLAR İÇİN

Yürümenin Felsefesi / Frederic Gros

Nietzsche’nin Kara Orman’da yürürken göz çukurlarına dolan mutluluk gözyaşları, Rimbaud’nun tahta ayağıyla açılacağı çöllere dair kurduğu düş, yasaklı Rousseau’nun Alpler’deki adımları, Thoreau’nun Walden’daki gezintisi, Nerval’in dar sokaklardaki aylaklığı ve daha niceleri...

Kolektif Kitap – 192 Sayfa
Kolektif Kitap – 192 Sayfa

ŞİMDİ VE SONRASI İÇİN

Alçaklığın Evrensel Tarihi / Jorge Luis Borges

Alçaklığın Evrensel Tarihi, Jorge Luis Borges’in 1930’larda Arjantin’de çok satan Critica gazetesinin pazar ekine yazdığı yazıları bir araya getiriyor. Gerçek ile hayalin birleştiği bu yazılarda, Borges kurmacanın olgulardan daha gerçek, daha inanılır olduğunu gösteriyor.

İletişim Yayınları – 145 Sayfa
İletişim Yayınları – 145 Sayfa

RÜYALAR BAŞKALARI İÇİN

Ötekinin Rüyası / Julio Cortazar

Julio Cortázar’ın üç ciltlik öykü külliyatının bu ilk kitabı, edebiyata ve gerçekliğe yaklaşımıyla çağdaşlarını olduğu kadar sonraki nesilleri de derinden etkileyen Arjantinli yazarın zengin ve fantastik öykü dünyasının ilk durağı.

İletişim Yayınları – 145 Sayfa
İletişim Yayınları – 145 Sayfa

FARKLI BİR TARİH OKUMASI

Şair Ve Patron / Halil İnalcık

Bu küçük ama edebiyat için çığır açıcı risalede Halil İnalcık, Osmanlı Divan Şairlerini ve Şiirini sosyolojik bir yaklaşımla ele almakta, ana kaynakları kullanarak patronajın bu sanat tarzı üzerinde belirleyici etkisini analiz etmektedir.

Doğu Batı Yayınları - 88 Sayfa
Doğu Batı Yayınları - 88 Sayfa

YAKACAK BİR ŞEY ARIYOR KIŞ

Kış Bahçesi / Güray Süngü

2011 Yılı Türkiye Yazarlar Birliği Roman Ödülü'ne değer görülen Kış Bahçesi Güray Süngü'nün dördüncü romanı. Bir yazarın hayatı yeniden kurma çabasıyla yola koyulan roman, masumiyet ile ölümsüzlük arzuları arasında dolaşan karakterleriyle okurlarına yaşamın asıl değerinin şifrelerini veriyor.

Okur Kitaplığı – 296 Sayfa
Okur Kitaplığı – 296 Sayfa

HAYAT BİR BAŞKASIDIR

Zeynep Kaçar / Kabuk

Bir ailenin tarihini, deliliğini, derinliğini, karanlığını, neşesini, acayipliğini kumaşlar ve yiyeceklerle çevrelenen üç kadının gözünden anlatıyor Zeynep Kaçar Kabuk’ta. Kendini gerçekleştirme çabası içindeki üç kuşağın hayatın gelip dayattıkları karşısında başkalaşması, kabuk değiştirmesi, kabuğuna sığamadıkça çaresizleşmesi…

Sel Yayıncılık – 173 Sayfa
Sel Yayıncılık – 173 Sayfa

TEREDDÜT ETME

Peyami Safa / Bir Tereddütün Romanı

Peyami Safa’nın romancılığının zirvesine çıktığı eserlerinden biri olan Bir Tereddüdün Romanı, I. Dünya Savaşı’ndan sonra inanmakla inkâr, bireysel ve toplumsal temayüller, kendi kendini tahrip alışkanlığı ile yaratıcı hırslar ve sevdalar arasında kalan insanoğlunun tereddüt ve bocalamalarını konu ediniyor.

Ötüken Neşriyat – 200 Sayfa
Ötüken Neşriyat – 200 Sayfa

BAŞUCUNDA BULUNSUN!

Cemil Meriç / Bu Ülke

Bu ülkede, Cemil Meriç'in "aynı kaynaktan fışkırdılar" dediği eserler dizisinin önemli bir halkası. "Bir çağın, daha doğrusu bir ülkenin vicdanı olmak, idrakimize vurulan zincirleri kırmak, yalanları yok etmek, Türkinsanını Türk insanından ayıran bütün duvarları yıkmak" isteği Cemil Meriç'in düşünme ve yazma çabasına her zaman yön vermiştir.

İletişim Yayınları – 339 Sayfa
İletişim Yayınları – 339 Sayfa