İçinizi ısıtacak 5 kış mekanı

İçinizi ısıtacak 5 mekan...
İçinizi ısıtacak 5 mekan...

Moda’dan Karaköy’e, Kadıköy’den Beyoğlu’na kadar birbirinden farklı yerlerde konumlanan mekânlar hafta sonu ve hafta içi gezileri için ideal…

1- Mado

Kupadu bünyesinde yer alan “Hale Jale Bütün Mahalle”Kadıköy’ün en işlek sokaklarından biri olan Damacı Sokak’ta, rengârenk koltukları ve çeşit çeşit aydınlatmalarıyla sizi bekliyor. Kahvenizin yanında çeşitli börek, kek, ufak atıştırmalık ve trileçe, tart, cheesecake gibi tatlılar da burada bulabilecekleriniz arasında. Aynı zamanda Hale Jale Bütün Mahalle, satsumalı ve akide şekerli dondurmasıyla da epey ün salmış durumda.

Hale Jale Bütün Mahalle
Hale Jale Bütün Mahalle

2- Karaköy

Unter, Karaköy Türk Ortodoks Meryem Ana Kilisesi’nin hemen köşesinde yer alan 1960’lı yıllarda yapılmış yığma bir binada yer alıyor. Kahvenize eşlik edebilecek atıştırmalık ve tatlıların yanındaUnter, sık sık değişen ve güncellenen menüsüyle de dikkat çekiyor. Özellikle Bloodymary, Unter’in vazgeçilmezleri arasında. Unter’in üst katı özellikle grup yemekleri, iş yemekleri, doğum günleri için son zamanların en gözde yeri.

Unter
Unter

3- Kadıköy

Montag Coffee, Kadıköy Çarşı’daki kilisenin hemen karşısında. Almancada pazartesi anlamına gelen Montag, pazartesi sendromuna ilaç gibi gelecek bir mekân. Montag Coffee’de kendi kavurdukları kahve çekirdekleri ile leziz kahvenizi yudumlarken yanında cheesecake, havuçlu kek gibi tatlıları da tadabilir; çalan güzel müziklerle de, ortamın hoşluğunun tadını çıkartabilirsiniz.

Montag Coffee
Montag Coffee

4- Beyoğlu

İstiklal Caddesi’nden Tophane’ye inerken Fransız Sarayı’nın arkasında yer alan Limonlu Bahçe, şehirden çok uzaklara gitmeden sakinliğe kavuşturacak bir konsepte sahip. İsmini bahçesindeki limon ağaçlarından alan mekânda tercihli kahvaltı seçenekleri, öğle ve akşam yemek ve tatlı menüsü bulunuyor. Aynı zamanda Limonlu Bahçe’de çeşit çeşit limonata kokteylleri de sizi bekliyor.

Limonlu Bahçe
Limonlu Bahçe

5- Mado

Mado caddesi'nin hemen yanlarında yer alan Kropka Coffee, soğuk kış günlerinde sıcak bir bahar atmosferi yaşatacak. Kropka Coffee’de ister sokakta keyifle oturabilir, ister şirin dekorasyonlu üst katına çıkıp kahvenizi yudumlayıp kitabınızı okuyabilirsiniz. Kahvenizin yanında ev yapımı kekleri kurabiyelerinden denemeyi unutmayın.

Kropka Coffee
Kropka Coffee