İstanbul’da öğrenci dostu 5 mekân

Sizin rehberliğinizi üstlenerek öğrenci dostu mekânlardan beş tanesini derledik ve hepsinin kolay ulaşabileceğiniz merkezi konumlarda olmasına özen gösterdik.
Sizin rehberliğinizi üstlenerek öğrenci dostu mekânlardan beş tanesini derledik ve hepsinin kolay ulaşabileceğiniz merkezi konumlarda olmasına özen gösterdik.

İstanbul her kesimden insana hitap eden bir şehir. Şehrin her sokağı ayrı bir dünyaya açılıyor, ne bulmak istiyorsanız aslında onu vadediyor. Ancak bu kadar çok çeşitliliğin içinde bazen uygun fiyatlı ve saatlerce oturup sohbet edebileceğiniz güzel mekânlara denk gelmek zaman alabiliyor. Biz de sizin rehberliğinizi üstlenerek öğrenci dostu mekânlardan beş tanesini derledik ve hepsinin kolay ulaşabileceğiniz merkezi konumlarda olmasına özen gösterdik. Kiminde manzara, kiminde leziz yemekler, kiminde ise tavşankanı çayı ile sıcacık atmosferi ön plana çıkıyor ancak hepsinin ortak bir noktası var, o da siz öğrenciler için en uygun ve kaliteli hizmet sunmak. İstanbul’daki üniversite öğrencilerinin mutlaka ziyaret etmesi gereken bu mekânların müdavimlerinden biri 2022’de belki siz olursunuz.

Aşiyan Kitap ve Kahve, Üsküdar

instagram.com/asiyankitapkahve.
instagram.com/asiyankitapkahve.

Mihrimah Sultan Camii’nin hemen yanı başına konumlanmış Aşiyan Kitap Kahve, Üsküdar’ın merkezinde ve uygun fiyatlı olması nedeniyle öğrencilerin müdavimi olduğu bir mekân. Kafe vintage tarzındaki mobilyaları ve şık kitaplıklarıyla ile iç tasarımda oldukça başarılı. Balkonunda Mimar Sinan’ın yaptığı eşsiz güzellikteki cami ve Üsküdar’ın deniz manzarası eşliğinde kafenin şerbetlerini ve Türk kahvesini mutlaka denemelisiniz. Dilerseniz bütçenize uygun kahvaltı menüsüyle sakin ve lezzetli tatlarla güzel bir sabah yaşayabilirsiniz. Ders çalışmak için tercih ederseniz de güzel müzikleri sizin en iyi eşlikçiniz olacaktır.

İstanbul Kitapçısı, Karaköy

instagram.com/istkitapcisi.
instagram.com/istkitapcisi.

Deniz manzarası, uygun fiyat, kitap kafe ve merkezi konum! Bu kadar çok imkânı bir arada barındıran bir kafeyi İstanbul’da bulmak neredeyse imkânsızken, Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi’nin üst katında size bu seçenekleri sunan bir yer var. Vapurla, Marmarayla, tramvayla, metro ve fünikülerle, kısacası İstanbul’daki neredeyse tüm ulaşım araçlarıyla rahatça ulaşabilirsiniz buraya. Kitapçı bölümündeki geniş seçkisinden kitap alabilir; çayınızı, kahvenizi İstanbul manzarası eşliğinde içebilirsiniz. İstanbul Kitapçısı’nın Karaköy şubesi haftanın her günü 10.00-19.00 saatlerinde hizmet veriyor.

Cafe Naftalin K, Balat

instagram.com/cafenaftalink.
instagram.com/cafenaftalink.

Vintage ve eskici dükkânların yan yana sıralı olduğu tarihi ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla Balat her daim aklımıza düşen bir semt. Naftalin K ise Balat’ın nevi şahsına münhasır nadide kafelerinden. Köşe kafe olarak tanımlayabileceğimiz bir konumda bulunuyor. Eğer kış aylarında giderseniz, odun kokusu yayan eski sobanın yanında ısınabilirsiniz. Her ne kadar kafenin sahibi her zaman sıcacık gülümseyen ve ev yapımı yemek ve tatlılarıyla damaklarımızı şenlendiren Zeynep Yılmaz olsa da buranın asıl sahibi kediler, onları buraya gelen misafirler de çok seviyorlar. Vintage dekorasyonu, masa ve duvar örtüleri, plak ve afişleri ile kafenin her bir detayı ince düşünülmüş. Cafe Naftalin K, özellikle soğuk havalarda mutlaka gidilmesi gereken yerlerden.

Kahveci Mustafa Amca Jean’s, Beyoğlu

instagram.com/kahvecimustafaamcajeans.
instagram.com/kahvecimustafaamcajeans.

İstanbul’da Mustafa Amca’ya uğramadan mezun olan öğrenci sayısı çok azdır. İstiklal Caddesi’nin göz bebeği, müdavimlerinin çoğunlukla öğrencilerin oluşturduğu Mustafa Amca’nın yerine yazarlar ve şairler de sıklıkla uğrar. Tek başına gitseniz bile yarattığı sohbet havası sizi de sarar, sanki yıllardır özlemini duyduğunuz sıcaklığa kavuşmuş gibi hissettirir. Duvarlarına nice dizeler, yazarlardan alıntılar yer almaktadır. Hazzo Pulo Pasajı’nın içinde yer alan mekânın en güzel yanı köşede ufacık bir aralıkta olmasıdır. Siz de bir tabureye veya dipteki merdivenlere çöküp belki meşhur salçalı tostundan da söyleyip mis gibi çayından içerek saatlerce oturabilirsiniz. Gece 2’ye kadar hizmet veren Mustafa Amca’nın yerinde arkadaşlarınızla edeceğiniz muhabbetin lezzeti de bir başka olacaktır.

Çay Tarlası Cafe, Kadıköy

instagram.com/caytarlasicafe.
instagram.com/caytarlasicafe.

Kadıköy’de karnınız acıktı fakat değişik bir şeyler yemek veya sade ve lezzetli bir kahvaltı yapmak istiyorum diyorsanız sizi Çay Tarlası’na alalım. Burası Karadeniz mutfağının en spesifik tatlarını sunan küçük bir işletme. En iddialı olduğu lezzeti mıhlama olan mekânın menemen, laz böreği, koloti ve tulum peynirli yumurta ve kahvaltı tabağı da revaçta. Kahvaltıda sadeliği, uygun fiyatı ve lezzeti bir arada görmek isteyenlerin uğrak yeri olan Çay Tarlası; Kadıköy Moda’da Dr. Esat Işık Caddesi’nin hemen başında yer alıyor. Sabah 8’den gece 12’ye kadar açık olan bu küçük, salaş ve şirin kafeye uğrayıp mutlaka mıhlamasını denemelisiniz.