İstanbul’da oyun oynamak İçin 6 mekân

İstanbul’da hem çocuklarınızla hem de ailenizle birbirinden farklı “oyun” deneyimleyebileceğiniz 6 mekan.
İstanbul’da hem çocuklarınızla hem de ailenizle birbirinden farklı “oyun” deneyimleyebileceğiniz 6 mekan.

Ailenizle, arkadaşlarınızla bir hafta sonu düşünün… İş yorgunluğu, okul yorgunluğu, birtakım sorunlar hep olacak, bunu hepimiz biliyoruz; yine de bir günlüğüne de olsa İstanbul’da hem çocuklarınızla hem de ailenizle birbirinden farklı “oyun” deneyimleri yaşayıp bir miktar da olsa her şeyi unutmayı ve kendinizi adrenalinin içine bırakmayı denemelisiniz.

Korsan Adası, Tuzla

Dünyanın ilk 9 fonksiyonlu marinave yaşam merkezi olma özelliğini taşıyan ve tamamı deniz üstünde tasarlanmış Viaport Marina bünyesinde yer alan Korsan Adası Tema Park, İstanbul Anadolu Yakası’nda, Tuzla’da yer alıyor.

Her yaştan misafirlerine benzersiz bir deneyim ve eğlenceli bir gün geçirmeyi vaat eden Korsan Adası Tema Park’ta, dünyanın en hey ecen verici roller coasterları arasında yer alan fenomen Red Fire ile birlikte 28 ayrı eğlence ünitesi yer alıyor. Öyle ki 2.5 saniyede 110 kilometre hıza çıkan bu roller coaster, sizin kuş gibi uçmanızı sağlayacak.

Korsan Adası, Tuzla.
Korsan Adası, Tuzla.

Geminin içerisinde bulunan korsanlara ait olan dekorlar müze keyfinde bir deneyim yaşatırken, korsan gemisinin hemen ardında bulunan dev tema park da yine eğlenmek isteyen aileleri bekliyor olacak. Korsan Adası Tema Park, misafirlerine; profesyonel bir misafir ilişkileri, ünite operasyon, yiyecek içecek, bebek bakım, güvenlik, temizlik ve revir hizmeti sunuyor.

  • Ziyaret Saati: 12.00’da hizmete açılıyor ve 21.00’da kapanıyor. Daha detaylı bilgi için; Korsan Adası, Tuzla.
  • Ücret: Korsan Adası giriş ücreti 100 lira, yine de bilet hizmeti veren güvenilir sitelerden kampanya ile daha uyguna bilet bulmanız mümkün. Akvaryum ile birlikte kullanmak isterseniz ücret 120 lira oluyor. Kompleks içinde bulunan sinema, shopping center ve Aslanpark ücretleri bu giriş bedeline dahil değil.
  • Adres: Viaport Marina No: 29, 34940 Tuzla / İstanbul
  • Nasıl Gidilir: Kartal metro durağından 130 numaralı otobüslerle korsan adasının yer aldığı Şehitler Caddesi’ne ulaşabilirsiniz.

VR House, Beşiktaş

VR House, Beşiktaş.
VR House, Beşiktaş.

“90’lardan beri kullandığımız; klavye, mouse, controller ve joystick gibi donanımların kombinasyonları ile oynanan oyunların artık miadını doldurduğunu düşünerek sanal gerçeklik modeli ile oyun severlerin daha gerçekçi oyunlara erişmesini amaçlıyoruz.

Dünyada var olan sanal gerçeklik gözlükleri arasından incelemeler ve araştırmalar yapıp mevcut teknolojik şartlarda en iyi sanal gerçeklik gözlüğü olan HTC – Vive ile en yüksek işlemci ve ekran kartına sahip bilgisayarları oyun tutkunları ile bir araya getirmeyi düşündük ve İstanbul’un merkezi Beşiktaş’ta ilk şubemizi hayata geçirdik” açıklamasıyla Hasfırın Caddesi’nde konumlanan VR House; bildiğimiz eğlence merkezlerinden oldukça farklı, atari salonlarında büyümüş bir nesil için de aynı zamanda bir nostalji imkânı. Site üzerinden rezervasyon ile müşterilerini ağırlayan bu yere arkadaş grubunuzla birlikte yolunuzu düşürmenizi öneririz. Eski günlerin hatrına…

  • Ziyaret Saati: 12.00 ile 02.00 arası hizmet veriyor.
  • Adres: Sinanpaşa Mah. Hasfırın Cad. Vidin İş Merkezi No: 3 / 34 Kat:3, 34022 Beşiktaş / İstanbul
  • Ücret: Arkadaş grubunuzun kaç kişi olacağı ile ilgili biraz da fiyat. Dolasıyla fiyat bilgisine en sağlıklı şekilde VR House, Beşiktaş adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Nasıl Gidilir: Sinanpaşa Caddesi, Beşiktaş merkezde sayılır. Dolasıyla karşıdan geliyorsanız Beşiktaş vapurunu ya da metrobüsle Zincirlikuyu durağını kullanabilirsiniz; Kabataş tramvayı da bir diğer seçenek olarak Avrupa Yakasından gelecek misafirler için uygun olacaktır. Gerisi sadece birkaç adım yürümek…

Moi Park Eğlence Merkezi, Başakşehir

Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en büyük kapalı tema parkı Moi Park Eğlence Merkezi, Başakşehir’de Mall Of İstanbul Avm’nin içerisinde yer alıyor. Dev salıncaklar, yüksek hızda seyreden mekikler, adrenalin dolu oyunlar, eğlence tünelleri, korku konseptli otel, hediye kazandıran oyun üniteleri ve eğlence dolu unutulmaz anlarla dolu.

Moi Park Eğlence Merkezi, Başakşehir.
Moi Park Eğlence Merkezi, Başakşehir.

İki kattan oluşan eğlence parkının üst katında çocuklara eğlence dolu bir dünyanın kapılarını aralarken, alt katta adrenalin dolu dakikalar yetişkinleri bekliyor.

  • Ziyaret Saati: Pazartesi günleri 12:00 – 22:00 diğer günler ise 10:00 – 22:00 arasında hizmet veriyor. Daha detaylı bilgi için; Moi Park Eğlence Merkezi, Başakşehir.
  • Adres: Mahmutbey, Süleyman Demirel Blv, İkitelli Osb/Başakşehir/İstanbul
  • Ücret: Moi Park Eğlence Merkezi’nde giriş ücreti ödenmemektedir. Oyunları oynamak için size verilen Moifun Cart’ı alarak TL karşılığında istediğiniz kadar kredi yükleyebilirsin. İlgilendiğiniz her oyunun kredileri farklılık göstermektedir. Bir kredi: 1,50 TL olarak ücretlendiriliyor.
  • Nasıl Gidilir: Avrupa yakasından gelenler için; Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanarak Kirazlı durağında inip Başakşehir metrosuna aktarma yapılabilir. İkitelli Sanayi Durağında inip Mall of İstanbul’a giden ücretsiz müşteri servislerini kullanabilirsiniz.
  • Anadolu yakasından gelenler için; Marmaray ile Yenikapı durağında inip yukarıda belirttiğimiz seçenekleri kullanabilirler. Metrobüs ile ulaşım için Yenibosna durağında inip Mall of İstanbul’a giden ücretsiz müşteri servislerini kullanabilirsiniz.

İsfanbul Tema Park, Eyüp

İsfanbul Tema Park, Eyüp.
İsfanbul Tema Park, Eyüp.

Türkiye’nin Disneyland’ı olarak adlandırılan İsfanbul eski adıyla Vialand İstanbul Eyüp’te. Türkiye’nin ilk tema park konseptine sahip İsfanbul sadece bir tema park değil aynı zamanda içerisinde alışveriş merkezi, restoranlar, sinema ve bowling salonu gibi birçok özel alanın bulunduğu bir eğlence merkezi.

Gün boyunca sıkılmadan eğlenceli vakit geçirebileceğiniz İsfanbul’da dünyanın en büyük 4’üncü roller coaster’ın da adrenalin dolu dakikalar geçirebilirsiniz. Oyunlarından çok farklı konseptleriyle de dikkat geçen İsfanbul, ‘Bir Zamanlar İstanbul’ konseptiyle bizi eski eski İstanbul sokaklarına götürürken, ‘Fatih’in Rüyası’ konseptiyle Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u Fethini en son teknoloji hologram tekniği ile ziyaretçilerine tekrardan yaşatıyor.

  • Ziyaret Saati: 11.00 ile 18.30 arası hizmet veriyor. Daha detaylı bilgi için; İsfanbul Tema Park, Eyüp.
  • Adres: Yeşilpınar, Şht. Metin Kaya Sk. No: 11/1, 34065 Eyüpsultan/İstanbul
  • Ücret: Yetişkin: 119TL Çocuk: 109TL
  • Nasıl Gidilir: Zincirlikuyu metrobüs hattı ile Yeşilpınar durağında inip İsfanbul’a kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda 94Y Bakırköy – Yeşilpınar, 99 Eminönü – Akşemşeddin, 99Y Eminönü – Yeşilpınar, 39O Otogar – Yeşilpınar, 49 Şişli – Yunus Emre Mah., 36T Taksim – Cebeci, 39D Yenikapı – Yeşilpınar İETT otobüs hatları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul Paintball, Başakşehir

1970’lerde Nelson Boya Şirketi tarafından kesilmesi gereken ağaçları uzaktan işaretlemek için tasarlanan Paintball silahları günümüzde dünya çapında eğlenceli bir spor haline dönüştü.

İstanbul Paintball, Başakşehir.
İstanbul Paintball, Başakşehir.

Aksiyonu, yeşilliği ve arkadaşlarınızla kalabalık rekabet verici bir oyun oynamak istiyorsanız en iyi tercihlerden biri Paintball‘dur. Boya tabancalarıyla askeri üniformalarla takım halinde savaşılan bu oyunda adrenali en üst seviyede yaşayıp, bütün stresinizi doğaya bırakabilirsiniz.

  • Ziyaret Saati: Gündüz ve akşam olarak hizmet vermektedir.
  • Detaylı bilgi için; İstanbul PaintballBaşakşehir adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • Adres: Şamlar Mahallesi Karataylar Çiftlik Yolu Caddesi Bina : 14/1 Başakşehir / İSTANBUL
  • Ücret: Paket fiyatları için; İstanbul Paintball Başakşehir. adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • Nasıl Gidilir: Oyun ormanlık alanda oynandığı için toplu taşıma araçları ile ulaşım zor olabilir.

Frankenstein Korku Evi, Kadıköy

Moi Park Eğlence Merkezi, Başakşehir.
Moi Park Eğlence Merkezi, Başakşehir.

En baştan uyarıyoruz epilepsi rahatsızlığı, anksiyete bozukluğu, panik atak ya da klostrofobi rahatsızlığı olanlar için bu oyun uygun değildir.

Bir ev düşünün içerisinde eğlenceli bulmacaların yanı sıra korku, gerilim ve aksiyon hâkim. Şöyle ki eğer bulmacayı çözemezseniz bir zombi mezarından çıkıp sizin bulmacayı çözmenizi bekliyor. Eğer ki çözemezseniz vay halinize. Korku ve gerilimi eğlence ile birleştirip üst seviyede yaşayacağınız bu korku evlerinde arkadaşlarınızla unutulmaz anlar yaşayacağınızın garantisini veriyoruz. Aynı zamanda anları kayıt altına alıp yıllar sonra izlerken de keyif alabilirsiniz.

  • Ziyaret Saati: Gitmeden önce telefonla arayıp saat 02:00’ye kadar randevu saati oluşturabilirsiniz.
  • Adres: Eğitim Mahallesi Adım Sokak No:8 Koçulu, Plaza, 34722 Kadıköy/İstanbul
  • Ücret: Paket fiyatları için; Frankenstein Korku Evi, Kadıköy adresini
  • ziyaret edebilirsiniz.
  • Nasıl Gidilir: Avrupa Yakasından Marmaray ile ulaşım sağlamak için Marmaray – Ayrılık Çesmesi durağından Kadıköy – Kartal metrosuna aktarma yaparak gidilebilir. Ya da Eminönü – Kadıköy vapuru tercih edilebilir.