İstikamet, doğa turizmi

Bin bir güzelliği doğasında barındıran turizm cenneti.
Bin bir güzelliği doğasında barındıran turizm cenneti.

Kastamonu-Daday, bir çok spor dalını hayata geçirebileceğiniz yerlerin öncüsü...

Her yönüyle dopdolu bir doğa turizmi

Kanada ya da İsviçre’de görülmeye alışılmış ormanları ve doğal manzaralarıyla Daday son dönemlerde doğa tatili alanının yükselen değeri olduğu gibi giderek daha fazla yatırımcıyı ve turisti cezbetmeye başlıyor. Ancak tüm bunlara rağmen Daday’ın ve doğa tatili imkânları sunan çiftliklerinin, çiftlik-otellerinin henüz yolun başında ve yeterince keşfedilmemiş olduğunu söylemek gerek.

Yeşil, sarı, turuncu ve mavinin bin bir tonunun bir araya geldiği bir doğa harikası olan Kastamonu’ya 150 kilometre mesafedeki Daday ilçesi, doğaya dair 50’den fazla faaliyetin sunulduğu ve çiçeklerle dolu yemyeşil tabiatın iliklere kadar hissedildiği bir doğa tatili kasabası olma yolunda. En büyük şansı dünyanın sayılı oksijen depolarından biri olan ve köknar, kayın, karaçam, sarıçam ağaçlarıyla kaplı binlerce dönümlük orman alanını barındıran Ballıdağ gibi bir bölgeye sahip olması. Bu bölgede özellikle doğa Turizminin öncülüğünü yapan ve artık bir doğa tatili kasabasına dönüşen İksir Hanım’ın Çiftliği ya da İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası, Daday’ın doğa turizmi potansiyeliniilk keşfedenlerden biri.

Kastamonu-Daday
Kastamonu-Daday

Bölgede otel ve pansiyonların yanı sıra dinlenme, konaklama ve faaliyet imkânları sunan İksir Hanımın Çiftliği, İksir Resort Yaşam Kasabası, Hacı İsmail Ağa Çiftliği, Çömlekçiler At Çiftliği, Daday Barış Atlı Turizm Otel ve At Çiftliği , Şadibey Çiftliği, Balaban Ağa Çiftliği gibi at sporları merkezlerinde binicilik eğitimleri, doğada at binişleri, yayla ve kış sporları, Jeep ve Atv safarileri, balıkçılık, bisiklet turları, fayton gezileri, balıktutma, kuş gözlemciliği gibi sayısız faaliyetten yararlanmak ve kentin tarihi yapılarını gezmek mümkün.

Daday’a yedi kilometre uzaklıktaki Çömlekçiler Köyü, bisikletle de turlanabilecek Yumurtacılar ve Taşçılar Göletleri, ormanla kaplı Ballıdağ, Elveren Yaylası, Karacaören, Gökeren Köyü’nde Cıngara Mağarası, Akılçalman Köyü’nde Taşlıbayır Sarkıt Mağaraları, Oluklu Yaylası ve birçok şelale ve kanyon çok çeşitli bir bitki çeşitliliği ortasında ziyaret edilebilecek yerlerden sadece bazıları. Her yönüyle dopdolu bir doğa turizmi Daday Kastamonu.