İzolasyon için 3 kitap önerisi

Haydi birlikte bu sosyal izolasyon günlerinde kelimelerde bulaşalım ve  zihnimizdeki film projektörünün düğmesine basalım.
Haydi birlikte bu sosyal izolasyon günlerinde kelimelerde bulaşalım ve zihnimizdeki film projektörünün düğmesine basalım.

En son hangi kitabı okudun? Hangi kitabın hangi cümlesinde şöyle bi’ durup düşündün? Evde kaldığımız zamanı okuyarak geçirmek çok keyifli, 3 öneriyle geldik!

Yeni şeyler öğrenelim, felsefeye giriş: Felsefi Akıl Oyunları | Robert Zimmer

Robert Zimmer, felsefe alanındaki başlıca isimlere değinerek temel kavram ve soruları, eğlenceli düşünce oyunlarıyla ele aldığı bu kitabında, felsefeye giriş yapabilmemiz için bu alana açılan kapıyı bizlere aralıyor.

 Profil Kitap - 335 Sayfa
Profil Kitap - 335 Sayfa

Mikroplara yakından bakalım: Ölümcül Yakınlıklar | Dorothy H. Crawford

Metis Yayınları - 248 Sayfa
Metis Yayınları - 248 Sayfa

Mikrobiyolog Crawford bu kitapta kısaca “mikroplar” diyeceğimiz, her yerde hazır ve nazır olan bu küçücük canlılarla insanlar arasındaki ilişkinin tarihini ele alıyor. Mikroplar insanlara kolayca bulaşıp yayılacak şekilde nasıl evrimleşti? Avcı-toplayıcı topluluklardan tarım toplumlarına geçiş neden mikroplara yaradı gibi sorulara yanıt arıyor.

Başucu romanını unutamazdık: Yabancı | Richard Sennett

Sennett kitabın ilk bölümde Rönesans dönemi Venedik’inde devletin dayattığı yabancılık statüsünün zengin bir topluluk kimliğine tercüme edildiği Yahudi gettosunu ele alıyor. İkinci bölümde ise siyasi sürgünlerin toplandığı on dokuzuncu yüzyıl Paris’inde yerinden olma deneyiminin şehrin kültürüne nasıl sızdığını anlatıyor.

Metis Yayınları - 96 Sayfa
Metis Yayınları - 96 Sayfa