Kar var yaşadığımız günlerde

Kartepe Kayak Merkezi.
Kartepe Kayak Merkezi.

Türkiye’nin önemli kayak merkezi Kartepe’ye giden yol da en azonun kadar güzel. Kıvrıla kıvrıla ilerleyen yolda giderken her angeyik çıkabileceğini hatırlatan tabelaların yarattığı heyecan menzilevardığınızda doğanın o muhteşem güzelliği ile bin kat dahaartıyor. Sonsuz bir beyazlığın içinde kaybolup, bulutların üzerineçıkmaya, bembeyaz bir düşü gerçekten yaşamaya ne dersiniz?O hâlde kış mevsiminde mutlaka Kocaeli’ye gelmelisiniz.

Kartepe Kayak Merkezi

Son yılların en popüler kayak merkezlerin başında gelen Kartepe Kayak Merkezi, İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü’ne bakan dağın zirvesinde, bembeyaz örtüsüyle etkileyici bir güzelliğin sahibi. Maşukiye’den başlayan, 17 kilometre uzunluğundaki kıvrımlı orman yolunu takip ederek yapılan yolculukta, yeşilin binlerce tonunu barındıran 3000’e yakın bitki çeşidi ile geyik, ayı, çakal ve tavşan gibi hayvanlar da görülebilmektedir. Rahat ulaşım imkânlarıyla sıkça tercih edilen Kartepe’ye, İstanbul’dan otobüsle bir saat gibi kısa bir sürede ulaşılabiliyor. Bu bakımdan İstanbul’a en yakın kayak merkezi konumunda ve doğal olarak günübirlik ziyaretler için epey uygun.

Aralık ayında kayak sezonunun açıldığı, şubat ayında ise en verimli dönemini yaşayan, 1602 rakımlı Kartepe; 4 mekanik kayak tesisi, 42 kilometrelik pist alanı ve birbirinden farklı uzunluktaki 14 pistiyle, kayağın yeni cazibe merkezi. Kayağa yeni başlayanları Geyikalanı Tepesi’nde kolay pistler beklerken; usta kayakçılar, Karlık Tepe gibi siyah seviyesindeki dik tepelerde yüksek dozda adrenalini tecrübe ediyorlar. Telesiyejler sayesinde havadan da Kartepe’nin güzelliğini izlenebiliyor. Donanımlı kayak eğitmenlerinin eşliğinde kayak yapmanın dışında snowboard, big foot, kar motorsikleti, hiking ve ATV gibi birçok spor aktivitesini de yapmak mümkün. Sisli Vadi’de gerçekleşen ve geleneksel hâle gelecek olan Kar-Fest ve Sapanca Gölü’ne karşı yiyeceğiniz taptaze alabalıklar ise, gezinizin en güzel anlarından olmaya aday.

Diriliş Gençlik Kampları.
Diriliş Gençlik Kampları.

Aytepe

Jeep safari, ATV, paintball ve kızak gibi birçok alternatif ile şehrin koşuşturmacasından uzakta, doğa içerisinde ziyaretçilerine göz kırpan Aytepe; içinde barındırdığı ormanlık alanları, baraj gölü ve kızak parkurları ile huzur dolu bir saklı cennet gibi âdeta. Konaklama ve günübirlik imkânları ile Aytepe Yaylası’ndaki Diriliş Gençlik Kampları, ülke turizminde yeni bir cazibe merkezi. Diriliş Gençlik Kamplarında bulunan bungalov evleri, izcilik eğitimleri ve farklı spor dallarındaki etkinlikleriyle de adından sıkça söz ettiren ve mutlaka zaman ayırmanız gereken bir rota Aytepe…