Macahel Yaylaları: Artvin

Yaban hayatın bozulmadığı Macahel yaylası...
Yaban hayatın bozulmadığı Macahel yaylası...

Anıt ormanlarla çevrili bir eko turizm cenneti. Dünyadaki Kafkas arılarının da vatanı olan Macahel Yaylaları, Türkiye’nin doğallığını en fazla koruyan bölgesi Doğu Karadeniz’in özgünlüğünü ve tabiat varlığını en iyi korumuş bölgesi.

Barındırdığı zengin bitki türleri nedeniyle "biyosfer rezerv alanı" ilan edilen Macahel bölgesi birkaç yaylayı içinde barındırıyor. Türkiye ile Gürcistan arasındaki dağların eteklerinde bulunan bu bölge aynı zamanda özel konumu nedeniyle Avrupa ve Asya’da tek olan ılıman iklim ormanlarını da barındırdığı için eşsiz bir doğa parçası.

Ormanlarla kaplı, yeşilin her türüne rastlanabilen Macahel Yaylası zengin florası, dev anıt ağaçları, 63 metrelik Maral Şelalesi ve diğer el değmemiş doğa güzellikleriyle tam bir tabiat cenneti. Dışarıdan fazla etkilenmemiş doğal bir alan olan Macahel, ırkı karışmadığı için saf kanlığını kaybetmeyen Kafkas arılarından üretilen tamamen doğal balın da üretim yeri.

Anzer Balı’na rakip olabilecek bu bal bölgenin en değerli ürünü. Altı köyü kapsayan bu bölge aynı zamanda Türkiye’nin ilk organik tarım havzası. Arıcılık, organik tarım ve eko turizme dayanan Macahel Yaylası’nı ziyaret edenler anıt ormanlar ve ağaçlar, yaban hayatı, berrak dere ve şelaleler, buzul gölleri, bozulmamış köyler ve ahşap evler eşliğinde yayla yürüyüşleri, jeep safarileri, fotoğraf gezileri, yaylalar boyunca trekking turlarına katılıyor.