Müziğin rotası

​Müziğin rotası
​Müziğin rotası

Zamanın vahametine kapılan müzik, zamanla birlikte değişirken kulağımız geçmişin o kalbimize okşayan şarkılarını arasada günümüzde de kendini dinleten notalar oluyor. Sözler belki ruhumuza dokunmuyor lakin notalar kalbimizi titretebiliyor. Ruhunuzun notasına dokuna bilme dileğiyle...

TAYLOR SWİFT’İN ÇOK SESLİ ALBÜMÜ: REPUTATION

Genç şarkıcı Taylor Swift'in merakla beklenen "Reputation " albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. Albüm yayınlanmadan hemen önce Swift 'in albümde yer alan şarkılarının listesi sosyal medyada şarkıcının sevenleriyle buluşmuştu.15 şarkılık listenin birçok kişi tarafından gerçek olmadığı öne sürülse de albümün çıkmasıyla beraber her şey yerli yerine oturdu. Albümde Taylor Swift’in Ed Sheeran ve Future ile olan şarkıları da yer alıyor.

Taylor Swift
Taylor Swift

POP’UN KRALI MİCHAEL JACKSON İLE YENİDEN!

Scream, müzik tarihine damgasını vuran, pop müzik tarihinin ilk cümlesini yazdığı düşünülen şarkıcı, besteci, söz yazarı ve dansçı Michael Jackson'ın koleksiyonundan birbirinden değerli 13 şarkının yanı sıra, başarılı prodüktör The White Panda tarafından 5 farklı Michael Jackson şarkısının kusursuzca bir araya getirilmesiyle oluşturulan yüksek enerjili yepyeni bir remix olan ‘Blood On The Dance Floor X Dangerous’ı da içeriyor.

Michael Jackson
Michael Jackson

AYBEN UZUN BİR ARADAN SONRA

Rap müziğin başarılı ismi Ayben, Sony Music Türkiye ve Basemode Records işbirliğiyle yayınlanan yeni albümü “Başkan”ı sevenleriyle buluşturdu. Rap müziğin yıldız ismi Ceza, kardeşi Ayben’i “Başkan” albümünde de yalnız bırakmadı. Uzun bir zaman sonra bir arada oldukları “Fenomen” adlı şarkının altyapısı Ceza tarafından yapıldı. Kayıt, mix ve mastering işlemleri Buğra Kunt tarafından Studio BK’de yapılan albümün diğer altyapılarıysa Roka Beat, Da Poet ve Tanerman imzası taşıyor.

Ayben
Ayben

YENİ ÇIKANLAR

Kalben'den Sonsuza Kadar

Söylediği farklı türden şarkılarla ezberimizi bozan, özünü anlamak ve korumaktan başka çabası olmayan Kalben’in müziği, ikinci kez günü Garaj Müzik etiketiyle müzik marketler ve Apple Music aracılıyla dinleyicisinin beğenisine sunuldu. "Sonsuza Kadar" albümününde 13 şarkı yer alıyor. Radyo ve televizyonlarla paylaşılacak ilk video şarkısı, söz ve müziği Kalben'e ait olan "Ben Her Zaman Sana Aşıktım” olarak belirlendi.

Kalben
Kalben

Funda Arar’dan Yeni Sıngle: “Aşk Olsun”

Yıllardır kulaklarımızda bir yer verdiğimiz, kimi zaman bizi hüzünlendiren, kimi zamansa bizde ‘her şey geçer’ hissi uyandıran Funda Arar “ Aşk Olsun” ile unutmaya yüz tutan duygularımızı hatırlatmak için geldi. Arar, hayranlarına bir de sürpriz yaparak yeni single çalışması “Aşk Olsun” ve 8 ay önce piyasaya çıkan albümü “Aşk Hikayesi”ni bir arada müzikseverlere sundu.

Funda Arar
Funda Arar

Emre Sertkaya “Sevdanın Yolları”Nda

O Ses Türkiye ile birlikte gönülleri fetheden ve geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan Emre Sertkaya, albümden önce single çalışmasıyla müzikseverlerle buluştu. Söz ve müziği Zafer Cınbıl'a, düzenlemesi Olcay Bozkurt'a ait olan "Sevdanın Yollarında" şarkısının mixi Serdar Öztop, mastering çalışması ise Tarık Ceran tarafından hazırlandı. İmaj fotoğrafları Can Çiçek,şarkının video klibi ise Erdi Sevinç yönetmenliğinde çekildi.

Emre Sertkaya
Emre Sertkaya

Sosyal Medyanın Gücü Sunar

EDA BABA

Cioran’ın söylediği gibi; “Bir veda sistemi olan müzik, çıkış noktası atomlar değil de gözyaşları olan bir fiziği çağrıştırır.” Sosyal medyanın varlığıyla gözyaşlarını andıran bir fiziği çağrıştıran kişilerin sayısı gittikçe arttı. Bunların en değerlerinden biri de Eda Baba, farklı bir dünyadan gelen sesiyle bizlere adeta “gördüklerinizi unutun, duyduklarınızı hatırlayın” demekte. Eski Bando grubuyla müziğe giriş yapan müzisyen, birçok konser organizasyonunda yer alsa da, onu sosyal medya aracılığıyla kendi sesine uyarladığı türlü şarkılar sayesinde keşfedenlerin sayısı da bir hayli fazla.

Eda Baba
Eda Baba