Ne okumalı?

Ekim'de okunacak kitaplar...
Ekim'de okunacak kitaplar...

Ekim ayının soğumaya başlayan havasında cam kenarında sıcak kahveni yudumlarken 'Ne okumalıyım?' diye soruyorsan, bu yazımıza bir göz atmanı tavsiye ederim. Çünkü biz birbirinden farklı kitapları sizler için derledik...

Her Güne Bir Shakespeare

Aşkın her özelliğiyle hayati bir mesele olarak görenler için taptaze ve etkileyici bir kitap. Her güne aşkın tadını çıkarabileceğiniz 72 reçete Dünya yazarları arasında hiçbiri aşkın gizemini Shakespeare kadar derinlemesine ele almamıştır. O, bütün tiyatro eserlerinde ve ünlü sonelerinde gönül işlerine öyle aydın bir perspektifle bakmıştır ki bunlar günümüzde bile vücudumuzun en güçlü kas parçasını anlamamız için ilaç etkilerini hala kaybetmemiştir. Bugün bile Shakespeare’in eserleri ve şiirleri kalplerimiz anlaşılmaz sırlarını anlamak için güçlü bir araçtır. Eğer aşkın seni sürüklediği ufacık bir çılgınlığı bile hatırlamıyorsan, hiç sevmemişsin demektir. İngiltere’nin milli şairi olarak da bilinen Shakespeare, bilinen eserlerinin çoğunu 1589-1613 yılları arasında üretti. İlk oyunları çoğunlukla komedi ve tarihiydi. Daha sonra trajedilere yönelen Shakespeare’in en önemli eserleri Hamlet, Kral Lear, Romeo ve Juliet, Othello ve Macbeth’tir.

Allan Percy - Pena Yayınları, 200 sayfa
Allan Percy - Pena Yayınları, 200 sayfa

Doğu Avrupa’da Yolculuk

2014 yılında hayatını kaybeden Nobel Ödüllü, Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez’in Doğu Avrupa’da Yolculuk adlı kitabı Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.İnci Kut çevirisiyle yayımlanan kitap, Márquez’in gazeteci kimliğiyle 1950lerde Doğu Avrupa’nın sosyalist ülkelerine yaptığı seyahatin bir güncesi. Márquez’in ölümünün ardından yayımlanan kitap, Márquez’i sadece romancı değil, gazeteci olarak da tanımak isteyenler için yazarın iç dünyasına ışık tutan bir seyahat niteliğinde. Okurlar, Márquez’in kendine has renkli anlatımıyla, Doğu Almanya’dan başlayıp Çekoslovakya, Polonya, Macaristan ve Sovyetler Birliği’ne uzanan bu yolculuk boyunca, yazarın hem yol arkadaşları ve tanıştığı kişilere dair gözlemlerini hem de dönemin toplumsal ve siyasi gelişmeleriyle ilgili yorumlarını bulacaklar, elbette hepsi yazarın kendine has renkli anlatımıyla.

Gabriel García Márquez - Can Yayınları, 144 sayfa
Gabriel García Márquez - Can Yayınları, 144 sayfa
“Sınıfların ortadan kalkması hayret verici bir şey! Herkes eşit, herkes aynı düzeyde, herkes kötü dikilmiş eski püskü giysiler içinde, ayaklarında kalitesiz ayakkabılar var. Hiç acele etmiyorlar, telaş yok, sanki yaşamak için her şeyi ağırdan alıp tüm vakitlerini kullanıyorlar.”

Azıcık Acıklı Masallar

Biz masallara inandıkça, dünyada vicdan, iyilik, merhamet kazanacak… Küçüklere Masallar, Efsunlu Hayvan Masalları, Azıcık Korkutan Masallar, Deniz Masalları, Efsunlu Masallar ve Güldüren Masallar’dan sonra “Azıcık Acıklı Masallar”Italo Calvino, okurunu içinde hırsızların ve iyi kalplilerin, huysuzların ve merhametlilerin, devlerin ve büyülü kuşların, zalimlerin ve alçakgönüllülerin geçtiği masal diyarlarında gezdiriyor.

Italo Calvino - Yapı Kredi Yayınları, 104 sayfa
Italo Calvino - Yapı Kredi Yayınları, 104 sayfa

Hayvan Olmak: Bir İnsanın Hayvana Dönüşmesinin İzini Sürmek

Bu değerli gezegeni herkes ve her şey gibi paylaşan insanlara, canlı olmaya dair samimi ve radikal bir bakış açısı sunan Hayvan Olmak, “Hayvan olmayı deneyimleyebilmek gerçekten mümkün müdür?” sorusunu hep yakınında tutarak diğer canlı türleriyle aramızda zaman içinde oluşmuş sınırları belirsizleştirmeye dönük bir çabanın ürünüdür. Bir imkânsızın peşinden giderek hayvan olmanın doğasını keşfe çıkan tutkulu doğa bilimci Charles Foster, porsuk, susamuru, alageyik, tilki ve ebabil “olmayı” tecrübe etmeye kalkışarak, yitirdiğimiz vahşiliğimizin, inkar ettiğimiz vahşiliğimizin ve vahşileşebilmemizin nükteli hikâyesiyle zamanda unuttuğumuz tabiatımızı yeniden hatırlamamızı sağlıyor.

Charles Foster - Kolektif Kitap, 238 Sayfa
Charles Foster - Kolektif Kitap, 238 Sayfa

Sherlock Holmes - Son Macera

Huysuz, karizmatik, kendisi için mutlaka gerekli milyonlarca ayrıntıyı zihin sarayının kıvrımlarında saklayan, yakın dövüş ustası, kimya ve simya üstadı, Baker Sokağı’ndaki 221 B numaralı evin dünyaca ünlü sahibi Sherlock Holmes; komik, heyecanlı ve bir o kadar aksiyon dolu maceralarıyla yeniden okurlarla buluşuyor…Lady Frances Carfax neden kayboldu? Profesör Presbury neden sekreterine yabancı biriymiş gibi davranmaya başladı? Sherlock Holmes’ü Harrow davasından uzak durması için uyaran adamın sırrı ne? Birlikte dövüştüğü arkadaşını bulamayan James Dodd’a Sherlock Holmes yardım edebilecek mi? Holmes’ün arkadaşı Profesör McPherson’a saldıran neydi? Sherlock Holmes ve biricik ortağı son maceralarına atılıyorlar…

Sir Arthur Conan Doyle - Timaş Yayınları, 240 sayfa
Sir Arthur Conan Doyle - Timaş Yayınları, 240 sayfa